20 yıldır iktidardalar, bürokratların hepsini onlar atadı ancak... Bakan Bozdağ'dan KPSS açıklaması: 'Hükümet şunu da yapmalıydı' diye söylenecek hiçbir şey yok

Bozdağ, “Herhangi bir muhalefet partisi genel başkanı veya kamuoyundan birinin ‘hükümet şunu da yapmalıydı’ diye söyleyebileceği bir şey yok. Hemen hepsi yapıldı. Kusuru olan varsa hak ettiğinin verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

20 yıldır iktidardalar, bürokratların hepsini onlar atadı ancak... Bakan Bozdağ'dan KPSS açıklaması: 'Hükümet şunu da yapmalıydı' diye söylenecek hiçbir şey yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akit TV’de Ankara Kulisi programına katılarak gazeteci Sami Dadağlıoğlu’nun sorularını yanıtladı. Türkiye’nin geçmişte sağ-sol ve Alevi-Sünni ayrıştırmaları ile pek çok bedel ödediğini söyleyen Bakan Bozdağ, cemevi saldırısına ilişkin ''Çok net bir şekilde provokasyon kokuyor'' çıkışında bulundu.

CEMEVLERİNE SALDIRILARA TEPKİ

Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

“Pek çok kıymetli evladımızı toprağa vermek zorunda kaldık ve geçmişi iyi bilenler, bunu yakından yaşayanlar bunun acısını derinden hissederler. Türkiye’nin birliği, beraberliği 82 milyon aziz vatandaşımızın her birinin birliği, huzur, kardeşlik ve barış içinde yaşamasından geçer. Ama maalesef Türkiye’nin birlik ve dirliğini bozmak isteyenler zaman zaman milletimizin farklılıklarını, zaman zaman milletimizin bazı konulardaki hassasiyetlerini kaşıdıklarını görüyoruz. Kaşımaya gayret ettiklerini görüyoruz, çabaları görüyoruz ve bunların somut örneklerini görüyoruz. Tabii Ankara’daki cemevlerini saldırılar fevkalade üzücü ve çok net bir şekilde provokasyon kokuyor. Bu nedenle ben öncelikle bu saldırıyı ve saldırıyı yapanı, ona destek olanların hepsini şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”

BOZDAĞ, 20 YILDIR İKTİDARDA OLDUKLARINI UNUTTU PARTİSİNİ SAVUNDU

Türkiye'nin gündemine oturan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kurulu’na verdiği talimatın ardından sınavın iptaliyle sonuçlanan KPSS skandalına ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, “Herhangi bir muhalefet partisi genel başkanı veya siyasetçi veya kamuoyundan birinin ‘hükümet şunu da yapmalıydı’ diye söyleyebileceği bir şey yok. Hemen hepsi yapıldı. Kusuru olan varsa hak ettiğinin verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bozdağ, partisini savundu ancak, AKP 20 yıldır aralıksız tek başına iktidarda. Hemen her bürokratın atamasını kendisi yapıyor, istemediği kişileri de hemen görevden alıyor.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI KILIÇDAROĞLU"

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili soruya cevap olarak Bozdağ, şunları söyledi:

"6'lı masa adına konuşan sayın genel başkanlar veya parti yetkililerini dinlediğimizde biz diyorlar bugüne kadar aday ismi üzerinde hiçbir konuşma yapmadık. Halbuki 2018 seçimlerinden bugüne tartışılan konuşulan konu bu, 6 artı 1, 7'li masanın cumhurbaşkanı adayı vasıfları ve kim olacağına ilişkin kendileri konuşuyor, tartışıyor. Benim buradan çıkardığım sonuç şu, 6 artı 1'li masa 7'li masa, esasında cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunu gündeme alıp tartışmaktan korkuyor."

Skandalın merkezi olarak gösterilen ÖSYM’deki çalışanlar da AKP iktidarında atandı.

Etiketler
KPSS Muhalefet