Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılan 90 bininci kadın üyeye rozet taktı: 'Eskiden AKP üyesiydim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisine katılan 90 bininci yeni kadın üye Adalet Bayrakkaya’yı makamında kabul ederek rozetini taktı.

Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılan 90 bininci kadın üyeye rozet taktı: 'Eskiden AKP üyesiydim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisine katılan 90 bininci kadın üye Adalet Bayrakkaya’yı makamında kabul etti; rozetini taktı. Görüşmeye CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da eşlik etti.

‘SON YILLARDA YAŞANANLAR CANIMIZA TAK ETTİ’

Daha önce AKP üyesi olduğunu hatırlatan Bayrakkaya, “Son yıllarda yaşananlar canımıza tak etti” ifadelerine yer vererek, “Eşimle birlikte 1994 yılından bu yana Kütahya’da esnafız. Son birkaç yıldır yaşadığımız ekonomik zorluğu daha önce hiç yaşamadık. Öyle bir noktaya geldik ki, yeni ürün almakta ve eleman çalıştırmakta çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Zar zor yeni mal alıyoruz; onu da satamıyoruz. Çünkü alım gücü çok düştü. İnsanların karnını dahi zor doyurduğuna tanıklık ediyoruz. Eskiden AKP üyesiydim. Biz esnaf olarak bu haldeyken işsiz vatandaşları düşünemiyorum bile… Hayatımız tamamen değişti” dedi.

‘KÜTAHYA ESNAFI İLE KONUŞUYORUZ, AKP’YE ASLA OY VERMEYECEĞİZ’

Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki (KYK) faiz silinme kararı için Kılıçdaroğlu’na da teşekkür eden Bayrakkaya, “Üniversite mezunu iki çocuğumuz var. Sizin sayenizde KYK düzenlemesi yapıldı ve faizler silindi. Bu karar yüzümüzü güldürdü. Ülkedeki son gelişmeleri Kütahya esnafı ile sürekli konuşuyoruz, AKP’ye asla oy vermeyeceğiz. EYT’yi de gündeminize alın, bizi bu dertten de kurtarın” diye konuştu.

‘EYT’Yİ GÜNDEME ALDILAR, ÇÖZMEZLERSE BİZ ÇÖZECEĞİZ’

Bayrakkaya’yı dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“EYT ana gündem maddelerimizden birisi. Biz ısrar ettiğimiz için iktidar bir ekip kurdu ve EYT’yi gündeme aldı ama hiç üzülmeyin, çözmezlerse iktidara geldiğimizde biz çözeceğiz. Kasaya yansıyan bir alım olmadığını, zorda olan esnafın sürekli eleman çıkarmak zorunda olduğunu biliyoruz. Bu sorun sadece Kütahya’ya özgü değil, maalesef ülkenin genelinde yaşanıyor.”

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Muhalefet Rakka