Dr. Selim Erdoğan'dan Prof. Mustafa Armağan'a: Bu herif artık alenen yalan söyleyerek Türk tarihini değiştiriyor

Dr. Selim Erdoğan, son günlerde Lozan Antlaşması'nı hedef alan ve Atatürk karşıtı söylemleriyle bilinen Prof. Dr. Mustafa Armağan'ı eleştirdi.

Dr. Selim Erdoğan'dan Prof. Mustafa Armağan'a: Bu herif artık alenen yalan söyleyerek Türk tarihini değiştiriyor

Dr. Selim Erdoğan, daha önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakaretlerle gündeme gelen Prof. Dr. Mustafa Armağan'a eski bir paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi.

Akit bünyesinde yayınlarını sürdüren Armağan, son günlerde de Prof. Dr. İlber Ortaylı dahil birçok tarihçinin 'büyük zafer' olarak nitelediği Lozan Antlaşması'nı hedef alıyor, tarihi kesinliği bulunmayan bilgiler paylaşıyordu.

Mustafa Armağan, 2019 yılında yayınladığı mesajda "Türk Tarih Kurumu'nun 'İngiliz Belgelerinde Atatürk' adlı kitabının 5. cildine göre Mustafa Kemal ABD'li Marcosson'a 'Yeni Türkiye'nin gerçek kurucusunun İngiliz Başbakanı Lloyd George olduğunu ve İstanbul'da ona bir heykel diktirmeyi düşündüğünü söylemiş" demişti. Buna ek olarak 'Atatürk'ü sevmemek' tabelasını da kullanmıştı.

'BAŞLANGIÇTA SADECE DALGA GEÇİYORDUM'

"Başlangıçta sadece dalga geçiyordum ama bu herif artık alenen yalan söyleyerek Türk tarihini değiştirmektedir. Mustafa Armağan, sana açık çağrı ve 24 saat süre:
A) Ya dersin ki 'Yalan söyledim, çarpıttım.'
B) Ya da dersin ki 'Ben bu ironiyi anlayamayacak kadar salağım." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

'SENİN YALANLARINI MAHKEMELERE TAŞIMAZSAM NAMERDİM'

"Bu da Mustafa Armağan'ın çarpıttığı belgenin gerçek, cımbızlanmamış hali. Bu hafta dolmadan iki şeyden biri ortaya çıkacak.
A) Bu herif ya bir şarlatan, Türk düşmanı.
B) Okuduğunu anlayamadığı halde ortaya çıkıp milleti zehirleyen bir cahil.

Delisiz köyde değneksiz dolaştığını sanıyorsun ya, 10 Eylül'den sonra tek eğlencem sensin. Senin yalanlarını mahkemelere taşımazsam namerdim. Hodri meydan. Bu arada, bu herifin yalanını bana ileten Cumhuriyet Muhafızı'na teşekkür ederim."