Sezgin Baran Korkmaz için uyaran Davutoğlu, Reza Zarrab'ı hatırlattı; Canikli ve Yıldırım'a seslendi

Ahmet Davutoğlu, Reza Zarrab'ı hatırlattığı konuşmasında; "Bakanlarımıza söylemiştim bu adamla hiçbirinizin resmini görmek istemiyorum diye. Ben bunu dedim diye Sayın Cumhurbaşkanı ‘ne istiyorsunuz bu hayırseverden?’ demişti. İşte hayırseveri gördük" dedi

Sezgin Baran Korkmaz için uyaran Davutoğlu, Reza Zarrab'ı hatırlattı; Canikli ve Yıldırım'a seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medyadan paylaştığı partisinin Üskidar İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmayı içeren videoda ABD'ye giderek itirafçı olan Reza Zarrab hakkında başbakanlık döneminde yaşananları anlattı.

Davutoğlu, ABD’de kara para aklamaktan yargılanan Sezgin Baran Korkmaz üzerinden Reza Zarrab nedeniyle yaşananları hatırlattı.

Davutoğlu, "Sezgin Baran Korkmaz diye biri var. Kara para aklayıcı, dolandırıcı. Türkiye'de bir otel kuruyor. Oradan geçmeyen devlet yöneticisi yok neredeyse. Uluslararası bir soruşturma açılınca da İçişleri Bakanı çağırıyor bunu yurt dışına gönderiyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlarımıza söylemiştim bu adamla hiçbirinizin resmini görmek istemiyorum diye. Ben bunu dedim diye Sayın Cumhurbaşkanı ‘ne istiyorsunuz bu hayırseverden?’ demişti.İşte hayırseveri gördük. Şimdi Sezgin Baran Korkmaz. Aynı şey yaşanacak. Devletim adına korkuyor ve utanıyorum” dedi.

Partisinin Üsküdar İlçe Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, “Sezgin Baran Korkmaz, kara para aklayıcısı ve uluslararası dolandırıcı olarak Avusturya’da tutuklandı ve ABD’ye verildi, aynen Reza Zarrab gibi mahkemeler başladı” diye konuştu.

Başbakan olduğu dönemde Reza Zarrab ile ilgili bakanları uyardığına dikkat çeken Davutoğlu, “Zarrab’ı gördüğümde, Bakanlarımıza söylemiştim bu adamla hiçbirinizin resmini görmek istemiyorum diye. Ben bunu dedim diye Sayın Cumhurbaşkanı ‘ne istiyorsunuz bu hayırseverden?’ demişti. İşte hayırseveri gördük” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini; "Şimdi yapılması gereken şu sayın Canikli'nin, Binali Yıldırım'ın, ekonomiden sorumlu bütün bakanların; hakkında iddiası olan isimlerin yapacağı çok basit bir işlem var. Ben yaptım bunu. Mal varlıkları beyanında bulunacak herkes" ifadeleriyle yolsuzluk iddialarını hatırlatarak bulundu.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Reza Zarrab Sezgin Baran Korkmaz