CHP Diyarbakır İl Başkanı: Kayyumu uğurladık, görevimin başındayım

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, “Gelenleri uğurladık, görevimin başındayım” dedi. Kayyım üyesi Behçet Gezer ise mevcut il yönetimi hakkında çeşitli iddialarda bulunarak “2 buçuk yıldır partiyi altı kişi yönetiyor” dedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı: Kayyumu uğurladık, görevimin başındayım

GERÇEK GÜNDEM - FİLİZ GAZİ /

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı karar ile CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na kayyım atandı. Kayyım başkanlığına Muzaffer Değer ve kayyım üyeliklerine de Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu getirildiği iddia edildi.

ÖZEL: PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI DAVRANANLARI GÖREVDEN ALDIM

Görevden alınan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kayyum ataması, Genel Merkez’in bilgisi dışında olan bir şey. Kesinlemiş bir mahkeme kararı yok. Parti avukatımız gerekli açıklamayı yaptı ve kayyum atandı anlamına gelmez bu karar denildi. Buraya geldiler, bizim hukukçularımız onlara durumu izah etti. Hukuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek, telefonla böyle bir yetkilerin ve haklarının olmadığını söyledi ve onları uğurladık.”

Özel, bu olaya sebep, göreve geldiğinde parti tüzüğüne aykırı davranan ilçe başkanlarını görevden almış olması olduğunu vurguladı:

“Göreve başladığımda parti tüzüğüne ve parti çalışmalarına aykırı davranan ilçe başkanlarını görevden aldım. Bir dahaki kongreye kadar delegelikleri devam ettiği için olağanüstü kongreye götürmek üzere benim aleyhime imza topladılar. Genel merkez olağanüstü kongreye gidilmesine izin vermedi ve genel başkanımız Gönül Özer’dir dedi. Onlar da mahkemeye gitti. Hukuk gereği kayyum atamasına karar verildi ama tedbir yok, İstinaf yolu açık. Biz de konuyu zaten İstinaf’a taşıdık. Görevimin başındayım.”

DEĞER: ÇAĞRI HEYETİ GÖREVİNE BAŞLAMAK ZORUNDA

Kayyım başkanlığına geldiği iddia edilen Muzaffer Değer, covid olduğu için il binasına gidemediğini belirterek şunları söylüyor: “Ellerindeki kararla partiye giden arkadaşlarımız hoş olmayan hareketlerle karşılandı. Mahkeme altı kişilik çağrı heyeti atadı. Yazılan kararda en kısa sürede kongre yapmaya yetkilidirler diyor. Gerekçeli karar da çıkmış, tebligat da yapıldı. Çağrı heyeti görevine başlamak zorunda. Evet, İstinaf’a başvurma hakları var ama o ayrı konu.”

GEZER: SLOGANLAR ATARAK BİZİ KOVDULAR

Kayyım üyeleri arasında yer alan ve görevinden alınan İlçe Başkanı Behçet Gezer’e ulaştığımızda ise şunları söyledi:

“Başta hoş geldiniz denildi. Gönül Hanım, bizim avukatlarımız sizinle konuşacak dedi. İstinaf yolumuz var ve biz partiyi size teslim etmiyoruz dediler. Konuşmak için müdahale etmek istediğimizde ise alkışlar başladı, ‘Hak, hukuk, adalet’ diye sloganlar atıldı. 70 yaşında, büyüğümüz olan Beşir İpekçi konuşturulmadı. Sonrasında dışarıyı alalım sizi dediler, kovdular bizi yani.”

Mevcut il yönetimi hakkında çeşitli iddialarda bulunan Gezer, Gönül Özel’in Mehmet Sayın aday olamadığı için aday gösterildiğini ve bu sayede seçildiğini ileri sürdü. “2 buçuk yıldır partiyi altı kişi yönetiyor” diyen Gezer, il yönetimini kanunsuz hareket etmek ve parti tüzüğüne aykırı davranmakla suçladı.

Etiketler
Diyarbakır Urla