MHP'nin hedefinde yine AYM var: 'Nasıl bir yapılanma, kime çalışan bir yapı inanın akıl alacak gibi değildir'

Bahçeli'nin danışmanı ve Türkgün gazetesinin başyazarı Çiçek, Figen Yüksekdağ hakkında hak ihlali kararı veren AYM'yi ağır ifadelerle eleştirdi. Çiçek, "Nasıl bir yapılanma, kime çalışan bir yapı inanın akıl alacak gibi değildir” ifadelerini kullandı.

MHP'nin hedefinde yine AYM var: 'Nasıl bir yapılanma, kime çalışan bir yapı inanın akıl alacak gibi değildir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlarından olan ve partinin yayın organı Türkgün gazetesinin başyazarlığını yapan Yıldıray Çiçek, bugünkü yazısında Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) sert ifadelerle hedef aldı.

Çiçek, “Figen PKK'nın, AYM kimin eseri?” başlıklı yazısında, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında AYM’nin verdiği hak ihlali kararını eleştirdi.

“NASIL BİR YAPILANMA, KİME ÇALIŞAN BİR YAPI İNANIN AKIL ALACAK GİBİ DEĞİLDİR”

“Adı Anayasa Mahkemesi ama kurulduğu günden bu yana sürekli Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ortadan kaldırmak isteyenlere sahip çıkan bir yapı… Ne kadar tuhaf değil mi?” diyen Çiçek, “Mesela Anayasa’nın ilk dört maddesini ortadan kaldırmak isteyen kim olursa Anayasa Mahkemesi’nde hukuki şefkat gördüğü bir gerçektir. Bu durum özellikle son yıllarda yoğunlaşmıştır. Nasıl bir yapılanma, kime çalışan bir yapı inanın akıl alacak gibi değildir” ifadelerini kullandı.

AYM’nin verdiği hak ihlali kararıyla Figen Yüksekdağ’a sahip çıktığını ileri süren Yıldıray Çiçek, yüksek mahkemenin daha önce HDP’li siyasetçilerle ilgili verdiği hak ihlalleri kararlarını ve MHP lideri Bahçeli’nin AYM’ye tepki gösteren açıklamalarını hatırlattı.

“PKK’LILARI MADEM BU KADAR ÇOK SEVİYORSA TAZMİNAT PARALARINI KENDİ ARALARINDA TOPLAYIP ÖDESİNLER”

Çiçek, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Sürekli HD(P)KK’lıları, vatan hainlerini sevindiren Anayasa Mahkemesi’nin misyonu hainlere moral vermek, ihanetleri şevklendirmek olmaktadır…

Anayasa’nın ilk dört maddesini ortadan kaldırmak isteyenlere umut kaynağı olan Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması ve yerine “Divan-ı Ali” kurulması MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin haklı bir çağrısıdır.

Türk devletini yargılanan, tutuklanan PKK’lılara sürekli tazminat ödemeye mahkûm eden Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri PKK’lıları madem bu kadar çok seviyorsa tazminat paralarını kendi aralarında toplayıp ödesinler…

AYM’nin sahip çıktığı PKK’lı Figen Yüksekdağ ‘Biz PKK’nın eseriyiz’ diyordu. AYM kimin eseri acaba?”

Etiketler
Figen Yüksekdağ