Akif Beki: Dodurga’yı alan Türkiye’yi alır mı?

Karar yazarı Akif Beki, iktidar kanadının Çankırı Dodurga'da kazanılan seçim sonrası paylaştığı mesajları değerlendirdi.

Akif Beki: Dodurga’yı alan Türkiye’yi alır mı?

Belde olma hakkı kazandıktan sonra seçimlere gidilen Çankırı Dodurga’da ‘cumhur ittifakı’ adayı kazanınca iktidar kanadından coşkulu bir şekilde ‘zafer‘ mesajları paylaşıldı. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Bütün Türkiye’nin gözü kulağı Çankırı Orta Dodurga’daydı” diyerek bu seçimin ‘önemine’ dikkat çekti.

MİLLET İTTİFAKI ADAY GÖSTERMEDİ

Millet İttifakı bileşenleri CHP ve İYİ Parti’nin aday göstermediği seçimi, AKP ve MHP’nin ortak adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı, oyların yüzde 87,02’sini alarak kazandı.

AKİF BEKİ: İKTİDARIN PSİKOLOJİSİNİ GÖSTERİR

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, gelişmeleri bugünkü köşe yazısında değerlendirdi; "Dodurga’yı açık ara farkla alanın Türkiye’yi de alacağı teorisine, iktidar gerçekten inanıyor mu?" sorusunu irdelediği yazısında şunları kaydetti:

"Şöyle de sorabiliriz; AK Parti yönetiminin psikolojisi rahatladı mı, muhalefete ezici bir üstünlük sağladıklarından eminler mi? Bugün sandıklar kurulsa, milli iradenin aşağı yukarı böyle tecelli edeceğine inanma ihtiyacında oldukları kesin.

Oysa Çankırı’nın bir beldesindeki belediye seçiminin sonucuna yükledikleri aşırı anlam, olsa olsa iktidarın psikolojisini gösterir.

'ÖZLEMLERİ HAD SAFHAYA ULAŞMIŞ'

İşlerin yolunda gittiğini, mutfaktaki yangına rağmen oylarının azalmayıp arttığını, halkın ekonomik kötüleşmeden iktidarı sorumlu tutmadığını duymaya hasret olmalılar. Özlemleri had safhaya, kim söylese inanacakları seviyeye ulaşmış yani.

Dodurgalıların seçimini, genel seçim provası gibi karşılaması; iktidarın moral-motivasyon arayışının şiddetlenmesinden kaynaklanıyor.

'TÜRKİYE ORTALAMASINI YANSITTIĞINA GÜVENSELER, BASKIN SEÇİM STARTI O AKŞAM VERİLMİŞTİ'

Dodurga’nın Türkiye ortalamasını temsil edip yansıttığına güvenseler, baskın seçim startı o akşam verilmişti. Şansa bırakmaz, gün sektirmezlerdi. Bugün hala her 10 seçmenden 9’unun oyunu hazır çantada görecek de seçimi yarına bırakacak, kim tutardı iktidarı."

Etiketler
Akif Beki Çankırı Seçim Türkiye