Ek bütçe görüşmeleri için Meclis'e geldi, protesto edildi: Nureddin Nebati'ye 'Marmaris' tepkisi

Erdoğan'ın imzası ile TBMM'ye sunulan ek bütçe teklifinin komisyon görüşmelerine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP'li vekillerin protestosu ile karşılaştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla geçen pazartesi TBMM Başkanlığı’na sunulan 2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklif ile bütçeye 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenmesi öngörüldü.

KOMİSYONDA MARMARİS TEPKİSİ

Ek bütçe kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı; komisyon çalışmalarına başlanmadan önce üzerinde; “Kur korumaya para var yangın uçağına yok”, “Dar gelirliyi ezen, yandaşı seven bütçe”, “Bütçenin özeti: Durmak yok yolmaya devam” ifadelerinin yazılı olduğu dövizler açtı.

Girgin, burada “İktidar 1 trilyon 80 milyar lira ek bütçe getiriyor. Ama ek bütçenin içerisinde Orman Genel Müdürlüğü için kör 5 kuruş bile ayrılmamış. Muğla yanıyor, Marmaris yanıyor. 40 saattir Marmaris yanıyor. Gece görüşlü helikopterler Temmuz’un 2’sinde gelecekmiş. Temmuz’un 2’sine kadar Marmaris’in yanmasını hep beraber seyredecek miyiz? Kur korumalı mevduat için 40 milyar bütçe ayıran iktidar; uçaklar için, helikopter için beş kuruş para ayırmıyor” dedi.

Emecan, “Halktan toplanan vergilerle oluşturulan bu bütçe, yine yoksul halktan, esnaftan, işçiden, emekçiden toplanıp; maalesef sermayeye ve yandaşa aktarılıyor” dedi.

Arı, “Halk yanmaya devam edecek. Geçen yıl orman yangınlarında başta Manavgat’ta 1350 ev, 750 ahır; orman alanları ve tarım alanları yanmıştı. Orman yangınlarına gerekli ödenek yok. Kur korumalı mevduata, kamu özel i şbirliklerine ödenek var. Bu da halkın bir kez daha yanması, vergi yükü altında ezilmesi demektir” dedi.

Girgin ayrıca, “İktidarı tekrar uyarıyoruz. İşçinin, emekçinin, emeklinin, esnafın cebini yaktınız; ormanları da yakıyorsunuz ve seyrediyorsunuz. Bakan açıklama yapıyor” dedi. AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP milletvekillerine yönelik olarak “Şov yapıyorsunuz” dedi. AKP milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. CHP’li Girgin, “Bir sene geçti, 11 ayda bir tedbir almaz mı insan?” dedi.

NEBATİ'YE PROTESTO ŞOKU

Daha sonra komisyon salonuna Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geldi. Nebati, milletvekillerinin elini sıkarken, CHP’li Girgin “Sayın Bakan Marmaris yanıyor. 40 milyar kur korumalı mevduata para ayrılıyor, ama yangın uçağı için para ayrılmıyor, Sayın Bakan” dedi.

Etiketler
Marmaris Nureddin Nebati TBMM Hazine ve Maliye Bakanı