Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da üye katılım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç düşmedi. Şimdi el avuç açıyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi

GERÇEK GÜNDEM

Aydın'da CHP'ye 1211 yeni üye katıldı. Kılıçdaroğlu, üye katılım töreninde konuştu.

"Partimize yeni katılan kardeşlerim bize katılın çağrısı üzerine geldiklerini ifade ettiler. Hepiniz Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu görüyor ve biliyorsunuz. Her birimizin sorumluluğu var. Benim sorumluluğum daha fazla. Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talibim. Yeni katılan arkadaşlara ifade etmek isterim. CHP'ye üye olmak zor bir görevdir. Zor bir görev üstleniyorsunuz. CHP'li olmak demek kul hakkı yememektir. CHP'li olmak demek adalet, hukuk demektir. CHP'li olmak demek sadece CHP'li mağdurların hakkına sahip çıkan değil, kim mağdur olursa olsun herkesin hakkını savunan kişi demektir. CHP'li olmak kolay değildir. CHP'li olmak demek herkesin yaşam tarzına saygı duymak demektir. İktidar olduğumuzda 85 milyon insanın ödediği verginin hesabını millete vermek demektir." ifadeleriyle sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Adaleti ayağa kaldıramazsanız toplumda çürüme başlar.

CHP'li olmak demek aynı zamanda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa etme rüyasını görmek demektir. Evet bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkenin neresi olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. Bize oy verir veya vermez, ona hizmet götürmek bizim temel görevimizdir.

Çok sorun var Türkiye'de, bunların farkındayım. Biz 6 lider bir araya gelerek Türkiye'nin kaderini değiştirmek istiyoruz. 2023'e giderken cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Herkesin yaşam tarzına, inancına saygı gösteren, demokrasisi gelişmiş bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bir parti durumu olmaktan çıkmıştır.

Bugüne kadar hiçbir devlet başkanı para dilenmek için yurt dışına gitmedi. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç düşmedi. Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğunda Osmanlı'nın borcu son kuruşuna kadar ödendi, hiç kimseye el açmadık. Şimdi el avuç açıyoruz. Türkiye'yi buradan çıkaracağız. Bütün komşularımızla da huzur içinde yaşayacağız. Suriyeli kardeşlerimizi kendi iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz.

"YOLSUZLUK YAPANLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"

Göreceksiniz yolsuzluk yapanların burnundan fitil fitil getireceğim. Çocuklarına vakıf kurduruyorlar. Bir burada bir Amerika'da. Buradan milyon dolarları Amerika'ya transfer ediyorlar. Orada gökdelen yapıyorlar. Kendi dünyalıklarını Amerika'da yapıyorlar. Benim bu millete sözüm var, o paraların tamamını Türkiye'ye getireceğim ve sizlere teslim edeceğim.

7.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Sandığa gidecek ve otoriter bir yönetimi kullandığı oylarla sonlandıracak.

Diktatör sözünü ilk kez Aydın'da bir mitingde kullanmıştım. Kullandığım zaman yadırganmıştı ama şimdi ne kadar doğru olduğu biliniyor. Bugün Türkiye'nin geldiği durum iç açıcı değil ama düzelteceğiz.

Etiketler
Aydın Kemal Kılıçdaroğlu Para Türkiye