Cumhur İttifakı'na destek veren BBP'nin hedefinde HDP var: Kapatma davasını hatırlattı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesinde açılan davanın uzadığını savundu. HDP'yi hedef alan Destici, "Bir an önce terör örgütünün partisi kapatılmalı ve teröristler Meclisten çıkarılmalıdır" dedi.

Cumhur İttifakı'na destek veren BBP'nin hedefinde HDP var: Kapatma davasını hatırlattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında HDP'yi hedef aldı.

"Devletin bölgedeki yatırımlarına rağmen oy tercihine saygı duydukları halkın önemli bir kısmının, terör örgütü PKK'nın uzantısı HDP'ye oy vermesini araştıracaklarını" söyleyen Destici, kapatma davasını hatırlattı.

Destici şunları kaydetti:

"Biz vatandaşa 'Sen neden o partiye oy veriyorsun' diyemeyiz. Eğer terör örgütünün partisi ise kapatılsın. Vatandaş da oy verecek parti bulamaz. Burada suçlu olan vatandaş değildir, terör örgütünün partisidir ve onların yöneticileridir. İkinci derecede de teröre ve terör örgütüne hizmet ettiklerini bile bile onların bugün dahi TBMM'de varlığına müsaade etmektir. Anayasa Mahkemesinde kapatma davası uzamaktadır. Bir an önce sonuçlanmalıdır. Bir an önce terör örgütünün partisi kapatılmalı ve teröristler Meclisten çıkarılmalıdır."

(AA)

Etiketler
Mustafa Destici Cumhur İttifakı HDP