Yargıtay, 'sahte değil' demişti: Kılıçdaroğlu'nun avukatından Man Adası davası açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik, Yargıtay’ın “Belgelerin sahteliği hususunda da herhangi bir tespit bulunmamaktadır” kararının ardından İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen Man Adası davası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yargıtay, 'sahte değil' demişti: Kılıçdaroğlu'nun avukatından Man Adası davası açıklaması

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen iki ayrı "Man Adası" davası yeniden karara bağlandı. Yerel mahkeme, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplamda 489 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Man Adası belgeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı tazminat davası ile ilgili gelişmeyi aktardı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Celal Çelik, İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Yargıtay’ın “Belgelerin sahteliği hususunda da herhangi bir tespit bulunmamaktadır” kararına direndiğini ifade etti.

Çelik, “İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde az önce görülen MAN Adası davalarında; Mahkeme Hakimi almış olduğu talimatlar ve hukuksuzluk yapma iradesi çerçevesinde Yargıtay'ın Bozma ilamlarına direndi! Erdoğan ne kadar baskılarsa baskılasın kazanan Kılıçdaroğlu olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabalarının vergi cenneti Man Adası’ndaki şirketlere 18 milyon dolar aktardığına dair açıklamaları doğrulayan karara imza atmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak nitelenen Man Adası’ndaki off-shore hesaplara 2011'de 18 milyon dolar gönderdiği iddiası sonrası 3 ayrı tazminat davası açılmıştı.

Yargıtay bu davalardan ikisine 'ret' kararı verilmesi gerektiğini kaydederken, 3. davada ise tazminat miktarının düşürülmesi için bozma kararına hükmetmişti. Kararda, "Davalı yanca dayanılan belgelerin sahteliği hususunda da herhangi bir tespit bulunmamaktadır” denilmişti.

Etiketler
Man Adası Yargıtay İstanbul Mahkeme