Murat Yetkin 'Erdoğan'ın Osmanlı düşleri Türkiye'yi zora sokuyor' dedi, 'asıl trajediyi' anlattı

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durmadan Osmanlı özlemini vurgulamasının sadece dikkati ekonomik krizden kaydırma çabasından kaynaklanmadığını söyledi. "Buna ciddi ciddi inanıyor da. Asıl trajedi burada" dedi.

Murat Yetkin 'Erdoğan'ın Osmanlı düşleri Türkiye'yi zora sokuyor' dedi, 'asıl trajediyi' anlattı

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Osmanlı' söylemlerinin dış basına yansımalarını yorumladı ve 'bu düşlerin Türkiye'yi zora soktuğunu' söyledi.

Yetkin, Türkiye'de İslamcıların Osmanlı özleminden kurtulamamasının ağır yanılsamalara dayandığını belirterek "Bunların başında Abdülhamid, Reşad ve Vahdettin sultanlar döneminde Türkiye sınırlarından çıkan topraklarda kalan halkların hala Osmanlı döneminin özlemiyle yaşadığı yanılsaması ve propagandası geliyor" dedi; Yetkinreport.com'da yayınlanan yazısında sözlerine şöyle devam etti:

"Sizce tamamı İstanbul’a kanlı isyanlarla imparatorluktan kopan halklar şimdi yeniden Türk egemenliğine girmeye mi can atıyorlardır? Avrupa Birliğinin çekim alanındaki Balkanlar mesela? Özellikle Arap halklarının yeniden Türk egemenliğine girmek istediğini zannedenler bugün Körfez Ülkelerinin Türkiye’ye 'Parasıyla değil mi?' bakışından rahatsız olmuyorsa, Kral Abdullah’ın 'Biz Osmanlı’ya Neden İsyan Ettik?' kitabına bir göz atabilir.

'KENDİNİ TRAFİK POLİSİ ZANNEDEN KASABA SAFI'

Bir başkası da bugün Arap olsun olmasın bütün Müslüman halkların Erdoğan’ı doğal liderleri olarak gördüğü ve onun açtığı bayrak altında birleşmeye hazır olduğu yanılsaması. Bir adım öteye gitseler, Cumhuriyetin ilanından bir yıl sonra, 1924’te ilga edilen Hilafeti ilan etme özlemine dönüşecek iş. O zaman kendisini trafik polisi zanneden kasaba safından farkımız kalmayacak iyice.

'SADECE DAVUTOĞLU'NDAN BİLMEKLE HAKSIZLIK ETMİŞİZ'

Yakın zamana dek bu Osmanlı düşlerinin 2010’daki Arap Baharıyla birlikte Müslüman Kardeşler muhipliğiyle nüksettiğini zannediyor, onu da -belki kolaycılıkla- Ahmet Davutoğlu’na bağlıyorduk. Doğrusu haksızlık etmişiz sadece ondan bilmekle.

Erdoğan’ın durmadan Osmanlı özlemini vurgulaması sadece seçime giderken dikkati hamasetle ekonomik krizden kaydırma çabasından kaynaklanmıyor. Buna ciddi ciddi inanıyor da. Asıl trajedi burada."

Etiketler
Osmanlı Ekonomik kriz Murat Yetkin Türkiye