MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor

MetroPOLL tarafından yapılan son ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kimi desteklersiniz?" diye soruldu. Erdoğan'ın, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu karşısında yüzde 40'ın altında kaldığı görüldü.

MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranında erimeye neden oluyor.

Erdoğan'ın seçmen desteğini önemli ölçüde kaybettiği son olarak MetroPOLL tarafından yapılan ankette ortaya koyuldu.

Şirket, 'üç adaylı' ilk senaryoda Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da 'yarışa dahil etti.'

2018'de tek başına yüzde 52,6 oranında oy alan Erdoğan'ın, Haziran 2023'te yapılacağını yinelediği cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 şartının çok uzağında kalacağı görüldü.

MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor - Resim : 1

Bir diğer senaryoda katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kimi desteklersiniz?" sorusu yöneltildi; oranlar şöyle şekillendi:

• Erdoğan yüzde 36,4 - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 50,3.

• Erdoğan yüzde 39,4 - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 46,7.

• Erdoğan yüzde 40,9 - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 43,2.

• Erdoğan yüzde 40,5 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,7.

'SONUCU KARARSIZLAR BELİRLEYECEK'

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu ve CEO'su Özer Sencar, sonuçları paylaştıktan sonra kararsızların önemine dikkati çekerek şunları söyledi:

"İlk iki aday muhtemelen kazanabilir. Diğer iki adayın şansı çok düşük. Sonucu kararsız seçmenler belirleyecek."

MetroPOLL'den yeni anket: İkinci turda İmamoğlu ve Yavaş farkı açıyor, karşılarında Erdoğan yüzde 40'ı göremiyor - Resim : 3

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Ekrem İmamoğlu İkinci tur Mansur Yavaş