'Sürtük' çıkışına tepkiler sürüyor: Erdoğan ile Bahçeli'nin 2009'daki 'küfür' kavgası hatırlatıldı

Karar yazarı Elif Çakır, 'sürtük' çıkışı tepki çeken Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında 2009 yılında yaşanan 'küfür' kavgasını gündeme getirdi; Cumhurbaşkanı'na "Hani sizin lügatinizde küfür yoktu?" diye sordu.

'Sürtük' çıkışına tepkiler sürüyor: Erdoğan ile Bahçeli'nin 2009'daki 'küfür' kavgası hatırlatıldı

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için kullandığı 'sürtük' ifadesi tepki çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Hani sizin lügatinizde küfür yoktu?" diye seslendi.

Bu noktada 2009 Kasım - Aralık aylarında MHP lideri Devlet Bahçeli ile Erdoğan arasında yaşanan polemiği hatırlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Devlet Bahçeli Erdoğan’a ağza alınmayacak sözler… Erdoğan da Bahçeli’ye ağır sözler sarf ediyordu. O polemikte haklı noktada olan ahlaki üstünlüğe sahip olan Sayın Erdoğan’dı.

2010 Bütçesi Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap eden dönemin başbakanı Erdoğan, Bahçeli’nin kendisine sataşması üzerine TBMM çatısı altından MHP lideriyle ilgili şöyle bir uyarıda bulunmuştu:

'Televizyonlarda bu konuşmaları duyan, gören, dinleyen çocuklarımızın ruh sağlığı noktasında endişe taşıyorum. Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını Sayın Bahçeli konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum.' (14 Aralık 2009)

Muazzam ve haklı bir uyarıydı. Peki ya şimdi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'a da dese b’de dese' bütün konuşmalarını bütün televizyon kanalları canlı yayınlıyor. Medya kurumlarının başka bir şansı yok. Erdoğan’ın konuşmasını yayınlamamak gibi bir lükse sahip değiller.

Dolayısıyla ülkemizin bütün çocukları Erdoğan’ı dinliyorlar. O gün ülkemizdeki çocukların büyük bir çoğunluğu Sayın Erdoğan’ın 'bunlar sürtük, bunlar çürük' sözlerini dinlediler.

Anne ve babalar arasında o gün 'o sözü' izah etmekte zorlananlar olmadı mı?

O tarihte MHP lideri Bahçeli Başbakan Erdoğan’ın kendisine küfrettiğini iddia etmişti. Medyaya yansıyan haberlere göre MHP lider Bahçeli Erdoğan’ın ağız hareketlerini okutmuştu ve Erdoğan kendisine küfürlü sözler etmişti.

'MHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKTI'

Bahçeli 'Tarih, Başbakan Erdoğan’ı ağzı bozuk edep ve hayadan nasibini almamış, vaatten başka bir şey bilmeyen biri olarak yazacaktır' açıklaması yapmıştı. Haberlere göre MHP Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaktı.

Bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Başbakan Erdoğan’a Devlet Bahçeli’nin 'Erdoğan bana küfretti' iddiası soruldu.. Erdoğan’ın cevabı kısa ve oldukça netti:

'Erdoğan’ın lügatinde küfür yoktur. Ben onların seviyesine düşmem.' (27 Kasım 2009)

Ben asıl Sayın Erdoğan’ın 'Biz hep milletimizin diliyle konuştuk' sözüne takıldım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletinden bahsediyor. Bu ülkemizin tamamı olamaz. Çünkü toplumun büyük bir çoğunluğu günlerdir Sayın Erdoğan’ın 'sürtük' sözünü söylemekten imtina ediyor 'o söz', 'o kelime' diyor.

Toplumun çoğunluğunu Erdoğan’ın 'bunlar sürtük' sözünü kullanmaya utanıyor. Haya ediyor. Kendini mahcup hissediyor. Ama Sayın Erdoğan kullandığı o sözü 'milletimizin diliyle konuştuk' diye savunuyor, sahip çıkıyor.

Ortaya çıkan bir fotoğraf var. Bir gerçek var… Sormamız gereken soru şu: Erdoğan’ın bahsettiği 'milletin dili' de demek? Bu ifadedeki 'millet', 85 milyonun neresinde?"

Etiketler
Elif Çakır MHP Ordu Kavga