Tansu Çiller: Türkiye'de merkez sağa ihtiyaç var, kurulmasına yardımcı olabilirim

Son dönemde siyasete dönmeye çalışan Tansu Çiller, bu defa da Türkiye'de merkez sağa ihtiyaç olduğunu ve kurulmasına yardım edebileceğini söyledi.

Tansu Çiller: Türkiye'de merkez sağa ihtiyaç var, kurulmasına yardımcı olabilirim

Eski Başbakan Çiller, Başbakanlığı döneminde 78. il olan Karabük’ün kuruluş yıldönümünü kutlamak için Karabük’te uydudan yayın yapan BRTV’ye telefonla bağlandı.

Çiller, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın sorularını yanıtladı.

Çiller, Türkiye’nin 6’lı masa ile bir yere gitmenin mümkün olmadığını söyledi. “Türkiye yeter ki yanlış adımlar atarak kendine altılı koalisyonlara, HDP’nin ipine bağlı olarak bir çoğunluğu zar zor elde etmelere; doğru dürüst bir kişinin çıkıp da adayım diyemediği o iradeyi kendinde bulamadığı bir ortamda hangi iradeyle Türkiye’yi idare edecekler. Bütün bunlar beni kısaca dehşete düşürüyor” diyen Çiller, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim. “Bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye? Ben dedim ki niye geleyim? İyi gidiyor işler. Türkiye rahat büyümesi iyi.”

Çiller, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sık sık kendisini ziyaret ettiğini söylemiş ve ekonominin “dümeninin arkasında kendisinin olduğunu” ifade etmişti.

Etiketler
Tansu Çiller Türkiye