Isparta'daki elektrik krizinden sonra merkeze çekilmişti: 'Süleyman Soylu sahip çıktı, 'sağ kolu' oldu'

Isparta'daki elektrik krizini yönetemediği gerekçesiyle merkeze çekilen Vali Ömer Seymenoğlu'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sahip çıktığı ileri sürüldü. Gazeteci Tolga Şardan, yeni görevlendirmeyi 'Soylu'nun sağ kolu oldu' diye yorumladı.

Isparta'daki elektrik krizinden sonra merkeze çekilmişti: 'Süleyman Soylu sahip çıktı, 'sağ kolu' oldu'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda imzaladığı kararnameyle bazı şehirlerin valilerini merkeze çekmişti. Bu isimlerin arasında, geçtiğimiz şubat ayında günlerce elektriksiz kalan Isparta'nın valisi Ömer Seymenoğlu da vardı.

T24 yazarı Tolga Şardan, o dönemde kaleme aldığı bir yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hem yakın çalışma ekibinde hem de hemşehrisi olan Seymenoğlu'na sahip çıkacağını söylediğini hatırlattı.

Bugün "Yanılmadım, öyle de oldu" diyen Şardan, şu bilgileri paylaştı:

"Isparta'daki krizi yönetemediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı'nca merkeze çekilen Seymenoğlu'na bu kez bakanlık yönetimi teslim edildi. Bakan Soylu, merkezde göreve başlar başlamaz Seymenoğlu'nu İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri yaptı.

'SOYLU'NUN SAĞ KOLU OLDU, BAKANLIĞIN TÜM BİRİMLERİNİN İDARESİ SEYMENOĞLU'NDA OLACAK'

Daha önce Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı olarak Soylu'yla görev yapan Seymenoğlu, yeni görevlendirmeyle Soylu'nun sağ kolu oldu. Artık, bakanlığın tüm birimlerinin idaresi Seymenoğlu'nda olacak."

Etiketler
Süleyman Soylu Isparta Elektrik