Barış Terkoğlu: Erdoğan'ın bu tartışmayı gündemden düşürmesinin bir yolu var

Gazeteci Barış Terkoğlu, TURKEN Vakfı'yla ilgili tartışmaları yorumlarken "Erdoğan’ın, bu tartışmayı en azından gündemden düşürmesinin bir yolu var: Gölgesinde yeşeren vakıfların, şirketlerin, kurumların mallarının devlete devri" dedi.

Barış Terkoğlu: Erdoğan'ın bu tartışmayı gündemden düşürmesinin bir yolu var

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden ABD'deki paravan bir vakfa 1 milyar lira aktardıkları ve kaçacakları iddiasını köşesine taşıdı.

Gündemi eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 'Savaş ve Barış' adlı kitabı üzerinden değerlendiren gazeteci, şunları kaydetti:

"İktidar ile milletin çıkarlarının ayrışması öyle görünür hale geliyor ki... Genç Mustafa Kemal’in görüşleri, 10 yıl sonra, Samsun’a çıkmadan az önce genel kanıya dönüşüyor:

'Fevzi Paşa’ya dedim ki: Paşam vaziyeti nasıl değerlendiriyorsunuz? Gök gürler gibi bağırarak: Anlamıyorum ki efendim, dedi. Ve sağ elinin işaret parmağı ile haritada İstanbul noktasını göstererek: Buradaki rahatımızı feda etmemek için koskoca memleketi veriyoruz, bu ne akıldır? diye sözlerini tamamladı. (…) Arkadaşlara şunları söyledim: ‘Hakikat sizin dedikleriniz ve düşündüklerinizdir. Ben bunu ispat etmek için Anadolu’ya gidiyorum.’

İlker Başbuğ’un kitabı 100 yıl öncesinden bugünü okumamızı sağlıyor.

'Kaçacak, kaçmayacak' tartışmasından önce konuşulması gereken var. Son dönemin tartışılan vakıflarına, kurumlarına, şirketlerine bakın… Hepsinden fışkıran aynı. Kendi çıkarlarını iktidarla birleştirenler ve bu çıkarı bütün toplumunmuş gibi gösterenler…

Halkın görünen yoksulluğunu bile reddedecek kadar milletten kopmuş Tayyip Erdoğan’ın, bu tartışmayı en azından gündemden düşürmesinin bir yolu var: Gölgesinde yeşeren vakıfların, şirketlerin, kurumların mallarının devlete devri. 'Devlete millete canım feda'yı ağzından düşürmeyenler, böyle bir adım atar mı dersiniz! Yoksa Arap şeyhlerine avuç açmaya devam mı eder?"

Etiketler
Barış Terkoğlu Vakıf