Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar operasyonlara devam edeceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "kaçacak" iddialarına yanıt verirken sınır ötesi askeri operasyonların devam edeceğini söyledi.

Erdoğan: Teröristlerin kökünü kazıyana kadar operasyonlara devam edeceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde açıklama yaptı.

Erdoğan açıklamasında muhalefeti hedef alırken sınır ötesi askeri operasyonların süreceği sinyalini verdi.

Erdoğan, "Teröristlerin kökünü kazıyana kadar operasyonlara devam edeceğiz. Türkiye egemenlik haklarına yönelik tarihi bir haysiyet mücadelesi yönetirken, mandacı zihniyeti hortlatacak söylemlere yönelmeyin. Bunların hepsi Türkiye'nin meselesidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"2053 VİZYONUMUZA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK"

Aziz milletim Konstantiniyye muhakkak fetholunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir buyuran sevgililer sevgilisi peygamber efendimizin İstanbul'un fethiyle, 569. yıldönümünü kutladığımız bugünde aldığım resmi rakamlarla şu anda 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Sizler 2023'e gittiğimiz bu yolda hazır olduğumuzu gösterdiniz.

Siz ne güzel insanlarsınız. Sizler İstanbul'un inşallah 2023'e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz. Aziz milletim, sayın MHP Genel Başkanı, BBP Genel Başkanı, sevgili İstanbullular, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştaki kıymetli gençler. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizden tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Rabbime beni böyle şanlı milletin ferdi olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. Bu fetih nesline hizmet etme şerefi bahşettiği için hamdediyorum, bizleri bugün burada şu güzel iklimde buluşturduğu için hamdediyorum.

Bugün İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü. Cumhur İttifakı olarak biraradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. Bu demektir ki, fethin 600. yıldönümüne adadığımız 2053 vizyonumuza bir adım daha yaklaştık.

2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Evlatlarımız yarın kendi sorumluluk alanındaki başarıyla milletimizin iftihar vesilelerine dönüşeceklerdir. Burada vizyon olarak konuştuklarımız, yarın ülkemizin hakikatleri olarak önümüze çıkacaktır.

"BİZİM TARİHİMİZDE KOLAY KAZANILMIŞ BİR ZAFER YOKTUR"

Fetihler çağlar üstü olur. Çağlar böyle açılır, böyle kapanır. Geceler vardır uykuyla geçer, sarhoş kusmuklarıyla lekelenir, geceler vardır, ihtiraslar çağıldar, yuvalar yıkılır, geceler vardır dirilişe gebedir, fecrolur şehri İstanbul fetholunur. Bir çağ kapanır, bir çağ açılır.

Bugün bilimden teknolojiye, sanattan spora her alanda verilen mücadele gaza mertebesindedir. Mücadele yöntemleri giderek sofistike hale geliyor. Çocuklarımızı bunun için çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. İstanbul'un fethi sarsılmaz bir azim ve kararlılıkla gerçekleşti. Fatih'ten Allah razı olsun. Bizim tarihimizde kolay kazanılmış bir zafer yoktur.

Atasını takip eden gençlerimiz olduğu müddetçe bu ülkenin önünde kimse duramaz. Bu milletin önünü kimse kesemez.

"ALLAH'IN İZNİYLE SON NEFESİMİZE KADAR BURADAYIZ"

Suriye, Irak, Libya'da 'durun' diyoruz. Ukrayna'da Kırım'da Bosna'da Balkanlar'da 'durun' diyoruz. Filistin'de Türkistan'da Arakan'da 'durun' diyoruz. Bu karanlık kubbenin ülkemizdeki aparatlarına da 'durun' diyoruz.

Gelin eser ve hizmette yarışalım. Gelin sorun ve sıkıntıların çözümünde yarışalım. Evet, biz hepsine varız. Cumhur İttifakı olarak biz hepsine varız. Tavizsiz varız.

Akşam yalan, sabah yalan... Bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine. Aynen senin geçmişinde olanlar gibi, Menderes için diyorlardı ya uçaklar dolusu altın, elmas kaçırdılar. Aynen şimdi ifadeler değişiyor mu? Aynısını şimdi Bay Kemal kullanıyor. Bu yalanların tutmayacak.

İşte Erdoğan burada, Ataköy'de... Ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben milletimi nereye çağırdım. Atatürk Havalimanı'na. Milletim geldi. Bay Kemal, tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gidip kahvesini yudumladı. Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya! Biz vesayet güçlerinin nobranlığından, terör örgütlerinin ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız, biz savaş uçaklarının, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız. Biz gözümüzü burada açtık, Allah'ın izniyle de son nefesimize kadar buradayız.

Bugüne kadar bize 'kaçacak' diyenlerin hepsi zoru görünce kuyruklarını kıstırıp kaçtı. Kimi terör örgütlerine sığınıp kaçtı.

Teröristlerin kökünü kazıyana kadar operasyonlara devam edeceğiz. Türkiye egemenlik haklarına yönelik tarihi bir haysiyet mücadelesi yönetirken, mandacı zihniyeti hortlatacak söylemlere yönelmeyin. Bunların hepsi Türkiye'nin meselesidir.

"KAÇACAK DEDİĞİNİZ KİŞİ TAYYİP ERDOĞAN"

Gelin, ülkemizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına adadığımız 2023 hedeflerine beraber ulaştıralım. Gelin 2053 vizyonuyla mutlaka buluşturalım. Gelin 2071 hayallerine mutlaka kavuşturalım. Gerekirse yedi düvelle kavga edelim.

Milli meseleler ve hedeflerin siyaset üstü ele alınması gibi geleceğimiz için doğru olanı yapalım. Yalanla, iftirayla bu iş olmaz. Bay Kemal siz ne yaparsanız yapın bizim görevimiz karşı çıkmak demekle olmaz. İnsan utanır ya. Kaçacak türü hezeyanlarla bu iş hiç olmaz. Erdoğan burada. Ataköy'de. Ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben Atatürk Havalimanı'na çağırdım. Milletim geldi. Bay Kemal tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya. Biz terör örgütleri ve ağababalarının saldırılarından kaçmamışız.

Biz işte 15 Temmuz gecesi savaş uçaklarının tanklarından kaçmamışız. Gözümüzü burada açtık, havamızı burada soluduk, son nefesimize kadar buradayız. Bugüne kadar kaçacak diyenlerin hepsi zoru görünce kaçtılar. Kimi terör örgütlerine sığındı, kaçtı. Fransa, Belçika, Hollanda'da olanlar var. Bunlar da onlarla sohbet ediyorlar. Kimi kılık değiştirip bot üstünde kaçtı. Hepsinin ihaneti önünde sonunda ortaya çıktı. Kimin kaçıp gavurun kılıcını çalacağını göreceğiz. Biz bu milletin sevdalısıyız."

Türkiye, kartallar gibi yalnız uçmak zorunda kalsa da, leş kargalarının elinde kalmayacaktır. Türkiye tek de kalsa bu hak yolda yürümeyi sürdürecektir. Ülkemizde yaptığımız eserleri görmeyenlerin özellikle görmelerini beklemiyoruz. Bu yurt binalarının yapılmasından FETÖ, PKK, istihbarat aygıtları bir de CHP ve Bay Kemal rahatsız. Bu yurt hizmete girdiğinde anne ve babalar evlatlarını gönderecekler. Bunların derdi harcanan para değildir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğranda ölen varsa vatandır. Kahırlarından ölseler de bu oyunları da bozacağız. Bu eserleri tamamlayıp hizmete vereceğiz. Bu yolda kararlılıkla devam ediyoruz. Ülkeye ve millete kazandırdıkları bir eserleri olmayan boyun büküp yutkunarak, seyredecekler.

"KAHIRLARINDAN ÖLSELER DE BU OYUNLARI DA BOZACAĞIZ"

Efendilerinden yedikleri zılgıt yanlarına kar kalacak. Gezi olayları sırasından 'Zulüm 1453'te başladı' yazılarıyla donattılar. Fatih Sultan Mehmet Han sadece İstanbul'un fatihi değildir, Sırbistan'ın Bosna Hersek'in ve Arnavutluk'un da fatihidir. Karadeniz'i Türk gölüne çevireninde fatihidir. Adaların da fatihidir. Batıdan farklı olarak biz fethettiğimiz her yerde imar hareketleri başlattık. Köprüler, çarşılar, hanlar ve hamamlarla yepyeni bir çehreye büründürdük.

Eğer idareniz altına aldığınız yerde zulme engel olamadıysanız fethettik diyemezsiniz. Ülkesi önceliği olmayanlar fethin sırrına vakıf olamaz. Çıkıp siz ne istiyorsanız diyenler fethin manasını kavrayamaz. Bu alan İstanbul'un en büyük Millet Bahçesi olacak. Sınır güvenliğinden her konuya karşıdakilerin safında olanlar, fethin manasını kavrayamaz. Millet Bahçesi yaparak İstanbul halkının hizmetine sunuyoruz. 145 bin ağaç ve fidan dikilecek. Spordan kitap okumaya, yürüyüşe, fuardan müzeye, kadar her türlü faaliyetin yürütüleceği alan olacak. 1 milyon insanın yararlanabileceği bir alan haline getiriyoruz.

Afet toplanma alanı olarak hizmet verecek. Ülkemizde aklını kiraya vermiş, her şeye gözü kapalı karşı çıkmayı adet haline getirmiş kesimle karşı karşıyayız. Bunlar parka yeşile karşı çıkar, işlerine gelince 'ağaç kesilecek' yaygarasıyla ülkenin altını üstüne getirirler. Beşiktaş'ta çınar ağaçlarını nasıl kestiklerini gördünüz. İşlerine gelince betoonperestliğe sarılırlar. Bunları dikkate almıyoruz. Milletimiz bunları adam yerine koymadığını 2023'te gösterecek.

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma kervanı menziline doğru ilerliyoruz. Millet Bahçemizin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıl bu zamanlar hizmete açmış olacağız. Emeği geçen bakanlıklar ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Millet bahçemizin küçük bir modeli olan alandaki 16 türden 569 ağacın toprakla buluşan 2053 çiçeğin şehitlerin ölümünü sembolü ağacın, her bir unsurun anlamı var. Dereler bizim, bahçe bizim, bunlar kültürümüzün parçaları. Pınarbaşı'ndan başlayacak bir deremiz akacak. Kapasitesi 28 bin kişiyi bulan çayır kültürel faaliyete ev sahipliği yapacak.


Etiketler
İstanbul Operasyon Atatürk Havalimanı