Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden AKP'li Külünk'e yanıt: 'Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi konuşabiliyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidarın 'kaçma planlarına' ilişkin açıklamaları sonrası CHP Lideri'ni tehdit eden AKP'li Metin Külünk'e yanıt, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi.

Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden AKP'li Külünk'e yanıt: 'Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi konuşabiliyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün sosyal medya hesapları üzerinden “Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait” iddiasında bulunurken, bürokratlara da "Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi" uyarısında bulunmuştu.

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu uyarısı üzerine bir "açıklama" yaparak; CHP Lideri'nin tehdit etmiş, ''Öyle çıplaksın ki seni ve yakın tarihini meydanda biliyor milletimiz. Her şey aşikâr! Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir'' ifadelerini kullanmıştı.

CHP'DEN YANIT

Külünk'e yanıt CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi.

CHP'li Ağbaba, TMMOB’un Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen 47. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. AKP'li Külünk’ün CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiğini belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

“Türkiye bir çete, bir mafyaya teslim edilmiş durumda. Yapılan açıklamalara baktığımız zaman Türkiye’yi mafya ya da çete yönetiyor gibi. Dün Genel Başkanımıza tehditte bulunuyor AKP’nin MYK üyesi. Bir mafya bozuntusu, bir tetikçi. Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kalkıp konuşabiliyor.”

''YÖNETENLERDE AHLAK KALMADI''

Ağbaba, Türkiye’nin en çok kaybettiği şeyin ‘ahlak’ olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Maalesef ülkeyi yönetenlerde ahlak kalmadı. Son dönemde yaşananlara bakın, eski Türkiye diyorlar. Eski Türkiye ile karşılaştırın. Eğer bu bir başka ülkede yaşanmış olsaydı o ülkede hükümetin düşmesini bırakın bunu yapanlar sokağa çıkamazdı.

Maalesef mafya ile iş birliği yapanlar ya da 10 milyon euro rüşvet isteyenler, Zindaşti’ye kölelik yapanlar, Rıza Zarraf’ın hala hamiliğini yapanlar ülkeyi yönetemezdi. Maalesef bir çete ile karşı karşıyayız. Hep birlikte bu çeteden, mafya düzeninden kurtulmamız gerekiyor.”

Etiketler
Malatya Dolar Kemal Kılıçdaroğlu Mafya