CHP’li isimden İstanbul Mitingi öncesi yurttaşlara çağrı: ‘Siyasi operasyon’ deyip destek istedi

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza ve Maltepe Mitingi öncesinde Gerçek Gündem'e konuştu. Tüm yurttaşları mitinge davet eden Yakar, hukuksuzluklara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

CHP’li isimden İstanbul Mitingi öncesi yurttaşlara çağrı: ‘Siyasi operasyon’ deyip destek istedi

GERÇEK GÜNDEM - CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarını onamasının ardından, Bursa'da yapılacak "Milletin Sesi" mitinginin İstanbul'a taşınması üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündem’e konuşan Yakar, Kaftancıoğlu’na verilen ceza üzerine CHP’li Enis Berberoğlu’nun dava sürecini hatırlattı. Yakar, “Canan Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturma, kabul edilen iddianame ve akabinde verilen cezalar adeta iktidara karşı elde edilen bir başarının intikam operasyonu oldu” dedi.

Yakar şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hak, hukuk ve adalet için çıktığı yürüyüşte milyonlarca insan adaletsizliğe karşı bir olmuştuk. Bu yürüyüş Milletvekilimiz Enis Berberoğlu hakkında verilen haksız ve hukuksuz bir siyasi tutuklamaya karşı “hak, hukuk ve adalet” in bu ülkenin en önemli, acil ve temel ihtiyacı olduğunu göstermek için yapılmıştı. Gelinen süreçte iktidarın anlayışı değişmediği gibi daha da artan şiddet ve baskı politikası ile ülkenin varlığına ve bütünlüğüne yönelmeye başladı. Bu noktada özellikle halkı bir araya getirerek siyaset üreten kişiler üzerinde siyasi davalar ve siyasi hedeflemeler yoğunlaştı. Bütüncül ve örgütlü bir çalışma ile 31 Mart ve 23 Haziran seçim zaferlerini getiren İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturma, kabul edilen iddianame ve akabinde verilen cezalar adeta iktidara karşı elde edilen bir başarının intikam operasyonu oldu.

Bu noktada Canan Başkana verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı, esasen kim olursa olsun iktidarın adaleti karşısında hiç kimsenin güvende olmadığını göstermektedir. Kim eleştiriyor, kim iktidara karşı bir varlık mücadelesi gösteriyor ve kim iktidara karşı başarılı oluyorsa cezalandırılacaktı artık. Bu nedenle hak, hukuk ve adalet arayışımızı hiç olmadığı kadar yüksek tondan haykırmak için hiç olmadığı umutlu ve bir aradayız. Bu sefer kendini tüketen bir iktidar karşısında halka bir arada olarak iktidara emin adımlarla yürümenin özgüveni ile meydanlardayız.”

“İKTİDARIN UYKULARI KAÇIYOR”

Açıklamasının devamında “İktidarın uykuları kaçıyor” diyen Yakar, seçim öncesinde CHP’ye siyasi operasyon yapıldığına dikkat çekti.

“Bu dava özel ya da kişisel değil sonuna kadar genel ve siyasidir” diyen Yakar, tüm yurttaşları “hukuksuzluklara karşı” Maltepe Mitingi’ne davet etti.

Yakar son olarak şunları söyledi:

“31 Mart ve 23 Haziran seçim zaferlerinin iktidarın değişimi noktasında önlenemez bir payı olacağını görerek uykuları kaçan iktidarın Yerel seçimlerden hemen sonra İl Başkanımız hakkında iddianame düzenlemesi, 23 Haziran 2019’da 2. Kez İstanbul’u kazanmamızın üzerinden sadece 5 gün sonra alelacele duruşmasını görerek cezalar yağdırması ve 23 Haziran’ın 1. Yıl dönümünde istinaf kararını açıklayarak yine iktidarlarını sarsan çalışmalarımızın hız kazandığı günümüzde Yargıtay’ın onama kararını vermesi bütün bu sürecin bir hukuk eliyle hazırlanan bir siyasi operasyon olduğunu göstermektedir.

Ancak CHP İstanbul İl Başkanına verilen bu ceza sadece Canan Kaftancıoğlu için değil onun nezdinde bu iktidar yüzünden özgürlüklerinden alıkonulan Gezi tutsakları olmak üzere tüm hak mağdurları, sefaletle, açlıkla, işsizlikle boğuşan halk, liyakatsizliğe, tek adamcılığa ve yandaşlığa hayır diyen bir genç, özel hayatlarına müdahale edilen herkes nezdinde bir karşılığı vardı ve bu karar halka karşıydı. İşte bu nedenle Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu karar ranta karşı emeği, baskıya karşı özgürlükleri ve köhneleşmiş vasatlığın iktidarına karşı; kent hakkını, doğayı, çevreyi, geniş halk yığınlarının önceliklerini ve elbette ki Cumhuriyetin evrensel değerlerini savunan tüm toplum kesimlerine verilen benzer cezaların bir yenisi, siyasi olanıdır. Bu dava özel ya da kişisel değil sonuna kadar genel ve siyasidir.

Kuşkusuz ki; Canan Başkan İstanbul’da iktidarın saraydan alınıp halka verilmesinde yüksek başarısı sebebiyle cezalandırılmak istenmektedir. Maalesef bu topraklara özgü olan düello yerine pusu kültürünü tercih eden bu siyaset anlayışı artık ömrünü doldurmuştur. Şu an bu mekanikten zarar görmeyenler, bu şemayı sürdürenler, kendisine dokunmayacağını düşünenler, yarın sistem tarafından tehdit olarak görüldüklerinde benzer engellemelerle, yasaklarla karışılacaklardır. Bu Gezi davasında verilen haksız mahkumiyet ve tutuklama kararlarında da açıkça görülmüştür.”

“HESABI SORULACAK”

“Mücadelemiz mevcut siyasal anlayışı fersah fersah aşacak Başka Bir Türkiye Mümkün dedirtecek bir umudu örgütleme işidir ve Yerelde iktidar olma hedefini planlı, organizasyonlu ve sonuca odaklı çalışmalar ile tüm il örgütüne anlatan tüm örgütü bu hedefe kilitleyerek birlikte çalışarak birlikte başarmayı bir amaç edindiğini her fırsatta ortaya koyan ve bu çalışmaları ile önce Yerelde zaferi getiren İl Başkanımız, Türkiye’de iktidarın geleceğinin umudunu ortaya koymuştur. Bu siyasi kararın İl Başkanımızı ve çalışmalarını engellemesi mümkün olmayacaktır. Bu hukuksuzluğun ve tek adam rejimi adaletinin verdiği siyasi karar yok hükmündedir, tüm bu engellemelere rağmen İl Başkanımız görevinin başındadır ve seçildiği ilk günden bu yana siyasetle birlikte örgütlediği umudu Türkiye iktidarına kavuşturacağı, tüm bu haksızlıkların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin önce sandıkta sonra da yargı nezdinde hesabının sorulacağı günü göreceğimiz günler için çalışmaya devam edecektir.

İşte bu nedenle, verilen cezayı demokratik siyaset kurumunu felç etmeye yönelik okuyor ve Cumhuriyetin evrensel değerlerini benimsemiş tüm yurttaşlarımızı siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yarın Maltepe’de yapılacak Milletin Sesi mitingine davet ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği üzere bu mücadele karanlığa karşı aydınlığın saraya karşı halkın mücadelesidir. Baskı ve zulüm varsa dayanışma da var diyenler olarak 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe’de olacak, adaleti savunacağız. Tüm İstanbulluları bu anlamlı buluşmaya bekliyoruz.”

Etiketler
Ağrı İstanbul Maltepe Canan Kaftancıoğlu