Erdoğan'a 'Kaftancıoğlu ve Gezi davası' anketinden soğuk duş!

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin son araştırmasına göre, halk Gezi ve Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararların seçime kadar muhalefete yapılmak istenecek engellemelerden biri olduğunu düşünüyor.

Erdoğan'a 'Kaftancıoğlu ve Gezi davası' anketinden soğuk duş!

Yöneylem Araştırma'nın 26 ilde, 2400 kişiyle yapılan mayıs ayı anketinin sonuçları açıklandı. Ankete katılanlara parti tercihlerinin yanında gündemde olan Gezi Parkı davası ile Canan Kaftancıoğlu davası da soruldu.

Yöneylem Araştırma'nın parti tercihleri anketine ulaşmak için tıklayın

Katılımcılara Canan Kaftancıoğlu kararından haberdar olup olmadıkları soruldu. Katılımcıların yüzde 64,6'sı karardan haberdar olduklarını söyledi.

Kararla ilgili fikirleri sorulan katılımcıların yüzde 39,8'i verilen kararı muhalefete karşı bir engelleme girişimi olarak yorumladı. Diğer yanıtlar ve oranlar ise şöyle oldu:

GEZİ PARKI DAVASI KARARLARI

Katılımcılara geçtiğimiz gün karara bağlanan Gezi Parkı davası da soruldu. Katılımcıların yüzde 53,3'ü karardan haberdar olduğunu söyledi.

Gezi Parkı davası ile ilgili görüşleri sorulan katılımcılardan yüzde 64,7'si Türkiye'de hukukun siyasallaştığını ve cezaların muhalefeti cezalandırmak için verildiğini söyledi. Diğer yanıtlar ve oranlar ise şöyle:

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu Gezi davası Muhalefet Seçim