Destici'nin hedefinde Demirtaş var: 'Bir an önce cezasının verilmesi milletimizin beklentisi'

BBP Genel Başkanı Destici, Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı ve "Bu yargılandığı 6-7 Ekim, Kobani olayları diye geçen kamuoyunda olaylardan da ceza alacağı gözükmektedir." dedi.

Destici'nin hedefinde Demirtaş var: 'Bir an önce cezasının verilmesi milletimizin beklentisi'

Cumhur İttifakı içerisinde bulunan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de katıldığı bir programda siyasetin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

“ONUN MEKTUBUNUN BİZİM NEZDİMİZDE HİÇBİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı mektuplar hatırlatılan BBP Genel Başkanı Destici, Demirtaş’ı hedef aldığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Selahattin Demirtaş'tan bahsediyoruz. PKK'lıdır. Teröristtir. Terör örgütünün, siyasi uzantısı partinin eş başkanlığını yapmıştır, adaylığını yapmıştır. Sözde milletvekilliğini yapmıştır. Kardeşi dağdadır. PKK'nın dağ kadrosundadır ve kardeşinden öte kendisi de daha önceki dönemlerde açıkça PKK'yı savunmuştur. Açık aleni mitinglerde devletin varlığına kastetmiştir. Devleti bölmekten ayrı bir devlet kurmaktan bahsetmiştir. Terörist elebaşının heykelini dikmekten bahsetmiştir. Yetmemiştir 6-7 Ekim olaylarında kendi tabanını kışkırtarak ikisi polisimiz olmak üzere 37 masum insanın ölmesinin azmettiricisidir. Katillerinin azmettiricisidir. Onun mektubunun bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hiçbir değeri yoktur. Ceza almıştır. Bu yargılandığı 6-7 Ekim, Kobani olayları diye geçen kamuoyunda olaylardan da ceza alacağı gözükmektedir."

“BİR AN ÖNCE CEZASININ VERİLMESİ MİLLETİMİZİN BİR BEKLENTİSİ”

Destici, hukukun işine karışmadıklarını ama görünen olayın bulunduğuna dikkati çekerek, "37 kişi hayatını kaybetmiştir ve bunun azmettiricisidir. Elbette ki bunun suçsuz kalmaması gerekir. Burada da yargılamanın uzamadan bir an önce bitirilip cezasının verilmesinin milletimizin bir beklentisi olduğunu, hukukun bunu kısa zamanda yerine getireceğine inanıyorum." diye konuştu.

GAZETECİLERİ DE HEDEF ALDI

Bazı siyasi partilere, temsilcilerine ve gazetecilere eleştirilerde bulunan Destici, şöyle devam etti:

"Millet İttifakı'nı oluşturan partiler ve onların medyada sözcülüğünü yapan gazeteci, yorumcu, yazar-çizer takımı bu mektuba büyük bir kıymet atfetmektedirler. Sanki Demirtaş PKK'nın, terör örgütünün bir üyesi ya da onun partisinin eş başkanı değil de sanki bir barış elçisiymiş gibi, birliği amaçlayan birisiymiş gibi, devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini, istikbalini savunan birisiymiş gibi yorumlar yapıyorlar, anlamlar yüklemeye çalışıyorlar. Burada gerçekten onların da gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Devletin varlığından yana, ülkenin bütünlüğünden yana, milletin birliğinden istiklalinden ve istikbalinden yana olan hiç kimseyi bu denli savunmamışlardır. Halk TV'deki yorumculara bakıyoruz, Tele 1'deki yorumculara bakıyoruz. Kahir ekseriyetle Demirtaş'ı yani hain, terör örgütü PKK'nın bir üyesi olan PKK'ya 'terör örgütü' diyemeyen, demeyen daha doğrusu, onu kendilerince farklı bir noktaya koyan bir terör örgütü mensubunu övmektedirler ama devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini, istikbalini savunan hiçbir siyasetçiyi övmemektedirler. Milletimiz bunu görmeli ve 2023'te de değerlendirmesini ona göre yapmalıdır. Milletimizin sağduyusu galip gelecektir. İnşallah önümüzdeki seçimlerde yine Cumhur İttifakı hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinden başarıyla çıkacaktır."

Etiketler
Selahattin Demirtaş