CHP'den Saray'a 'SADAT' soruları: Askeri okul mülakatlarına kaç üyesi katıldı

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, SADAT ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a 12 soru yöneltti. Kılınç, "Mülakat komisyonlarında SADAT, ASSAM ve ASDER üyesi kaç emekli asker yer almıştır" diye sordu.

CHP'den Saray'a 'SADAT' soruları: Askeri okul mülakatlarına kaç üyesi katıldı

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

SADAT ve ASSAM’ın Cumhuriyet’in temel ilkeleri ve Anayasaya aykırı faaliyetlerinin “Gölge Ordu-SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor” kitabıyla ortaya çıktığını belirten Yüksel Mansur Kılınç, Fuat Oktay’a 12 soru sordu.

İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın soru önergesi şöyle:

“ASKERİ OKUL MÜLAKATLARINDA KAÇ SADAT ÜYESİ YER ALDI?”

-Kurucuları ve yöneticileri arasında Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen askerlerin de bulunduğu SADAT hakkında soruşturma yapılmış mıdır?

-SADAT Kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak atanmadan önce FETÖ/PDY ile iltisaklı olup olmadığı araştırılmış mıdır?

-2017-2020 yılları arasında Milli Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na askeri öğrenci alımı için oluşturulan mülakat komisyonlarında SADAT, ASSAM ve ASDER üyesi kaç emekli asker yer almıştır?

-Başkenti İstanbul, resmi dili Arapça, ayrı bir bayrağı ve anayasası olan ASRİKA adıyla yeni bir devlet yapılanmasını savunan SADAT ve ASSAM kurucularına, üyelerine, eğitmenlerine hangi gerekçe ile TSK’ya askeri öğrenci alımı mülakat komisyonlarında görev verilmiştir?

-2017-2020 yılları arasında Milli Savuma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na askeri öğrenci alımı için yapılan mülakatlarda, FETÖ okullarından mezun olan öğrenciler için olumlu görüş verildiği, bazı öğrencilere ayrımcı sorular sorulduğu, komisyonun muvazzaf asker üyelerinin sivil üyeler tarafından tehdit edildiği iddiaları araştırılmış mıdır?

-Yüksek Askeri Şûra’daki terfi ve emekliliklerde komutanlıkların hazırladığı liste yerine SADAT tarafından hazırlanan “Yeşil-Kırmızı-Beyaz” şeklindeki listelerin dikkate alındığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar araştırılmış mıdır?

KAMU HANGİ GEREKÇELERLE SPONSOR OLDU?

-Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN) gibi kamu kurumları, başkenti İstanbul, resmi dili Arapça, ayrı bir bayrağı ve anayasası olan ASRİKA adıyla yeni bir devlet yapılanmasını savunan SADAT’a hangi gerekçelerle yer tahsisi ve sponsorluk adı altında maddi destek vermiştir?

-SADAT’ın yurtiçinde eğitim kampları var mıdır? Varsa bu kamplar nerededir? Bu kamplarda hangi faaliyetler yapılmaktadır?

-SADAT’ın yurt dışında hangi ülkelerde askeri eğitim kampları bulunmaktadır? Bu kamplarda hangi eğitimler verilmektedir?

-Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliği yapmış Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu SADAT’ın başta Sudan, Ürdün, Kenya olmak üzere yabancı ülkelerde verdiği “özel harp” kapsamındaki eğitimler Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dâhilinde midir? SADAT’ın yabancı ülkelerde “özel harp” eğitim faaliyetleri devletin güvenlik ve istihbarat kurumlarının onayı ile mi yapılmıştır?

“TSK’NIN EĞİTİM VİDEOLARINI BİR ŞİRKETİN KULLANMASINA ONAY VERİLDİ Mİ?”

-SADAT’ın Suriye’deki faaliyetleri ve Suriye’deki yabancı terörist savaşçılara silah ve teçhizat gönderdiği iddiaları araştırılmış mıdır?

-SADAT’ın Youtube adlı video paylaşım sitesinde yayınladığı tanıtım videosunda, şirket personelinin TSK’da görevli olduğu sırada çekilen görüntülerini kullandığı tespit edilmiştir. TSK’daki eğitim videolarının bir şirket tanıtımında kullanılmasına yetkililerce onay verilmiş midir? Söz konusu görüntüler yetkili makamların onayı olmadan kullanılmış ise kaldırılması için girişimde bulunulmuş mudur?

Etiketler
Mülakat Ordu İstanbul Fuat Oktay