Bozdağ'ın Cemal Kaşıkçı davası açıklamasına eski AKP'li bakandan sert tepki: Kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir

Adalet Bakanı Bozdağ, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi Arabistan'a devredilmesiyle ilgili "Kanuna uygun" açıklamasını yaptı. Bozdağ'a tepki eski AKP'li Bakan Hüseyin Çelik'ten geldi.

Bozdağ'ın Cemal Kaşıkçı davası açıklamasına eski AKP'li bakandan sert tepki: Kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, nişanlısıyla evlenebilmek için gerekli evrakları almak amacıyla 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdi ve bir daha çıkmadı.

Uluslararası kamuoyunu sarsan cinayette, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok kişi Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı işaret etti.

DAVA DEVREDİLDİ

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da görülen dava, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik adımlara kurban edildi.

Savcı, dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesini talep etti, Adalet Bakanlığı olumlu görüş bildirdi, mahkeme de yargılamayı durdurarak, dosyayı Suudi Arabistan’a devretti.

BOZDAĞ: KANUNA UYGUN

Kaşıkçı dosyasının, Kaşıkçı’yı öldürenlere teslim edilmedi, başta muhalefet olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin tepkisine neden oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bozdağ, “Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada Mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur” ifadelerini kullandı.

AKP’NİN ESKİ BAKANINDAN TEPKİ: KANUNUDİR AMA ASLA AHLAKİ VE VİCDANİ DEĞİLDİR

Bozdağ’ın bu açıklamasına AKP’nin önemli isimlerinden olan eski bakan Hüseyin Çelik’ten tepki geldi. Sosyal medya hesabından isim vermeden Bozdağ’ın açıklamasına tepki gösteren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde, Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…”

Etiketler
Suudi Arabistan Adalet Bakanı Cemal Kaşıkçı