CHP'den Soylu'ya yanıt: Suçlularla gezmekten vaktin kalırsa, iddialarını ispatla!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik iddialarına yanıt verdi.

CHP'den Soylu'ya yanıt: Suçlularla gezmekten vaktin kalırsa, iddialarını ispatla!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetlerevi'nde Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluşunun 9'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar programına katıldı. Katılımcılara seslenen Soylu'nun hedefinde Göç İdaresi Başkanlığı'nı ziyaret etmek isteyen anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Soylu, CHP liderinin dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya atıf yaparak, "Twitter'dan yazdıkları yetmeyince dün bir de Meclis kürsüsünden devam eden Kemal Kılıçdaroğlu da kusura bakmasın. Türkiye'de Göç Başkanlığı da onun SSK Başkanlığı'nda yaptığı gibi pespaye şekilde yönetilmiyor. İkide birde 'kayıtları yok' deyip duruyor. Bizim kayıtlarımız o kadar sakat ve sıkıntılı olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, ilk geldiğim günden beri ABD, AB bizim göç kayıtlarımızın peşinde. Vermedik, vermeyiz de. Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi, yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir" dedi.

Soylu şöyle devam etti:

"Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz. Bir sapkın çıkmış, 2 yıldır göç, oraya göç buraya. Bugün bunları iyi değerlendirme zamanı. Bugünkü göç sebebi biz miyiz? Daha ne söyledikleri belli değil, dün başka bugün başka konuşuyor. Bir gün 'Bunlara çifte vatandaşlık vereceğim' diyorsun. Bir gün 'Esat'la anlaşacağım' diyorsun. Bir gün 'Tümünü geri göndereceğim' diyorsun. Senin kafan karışmış. 6'lı masadan sonra aldınız o belgeleri büyükelçiliğe götürdünüz. Bu ülkeyi büyükelçilere peşkeş çektirmeyiz."

CHP'DEN SOYLU'YA YANIT

Soylu'nun iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'dan yanıt geldi.

Salıcı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Süleyman Soylu'ya etiketleyerek "tek bildiğin yalan yanlış konuşmak. Bu şekilde milleti kandırabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Madem söylediğin gibi bir durum var, çık iddialarını ispatla. Tabii suçlularla gezmekten vaktin kalırsa!" sözleriyle yanıt verdi.

Etiketler
Oğuz Kaan Salıcı İstanbul Kemal Kılıçdaroğlu Lula