Cemal Enginyurt: Seçimde parmak boyası konusunda muhalefet partilerinden destek bekliyoruz

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, seçimlerde parmak boyası kullanılması için verdikleri kanun teklifine diğer muhalefet partilerinden de destek beklediklerini söyledi.

Cemal Enginyurt: Seçimde parmak boyası konusunda muhalefet partilerinden destek bekliyoruz

AKP ve MHP tarafından hazırlanan seçim yasasında seçmen kütüklerine ilişkin yer alan "Son bir yıl içerisinde sürekli bulunduğu adres dikkate alınacak" maddesi, endişeyle karşılandı. Demokrat Parti bu kapsamda parmak boyasının geri getirilmesi için kanun teklifi hazırladı.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir basın toplantısı düzenleyen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, muhalefetten destek beklediklerini söyledi.

Enginyurt'un açıklamaları şöyle:

'AKP, SEÇİMLERİ KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR'

"Türkiye ilan edilmemiş olsa da bir seçime doğru gidiyor. ister erken, ister baskın, isterse zamanında yapılsın artık seçimlere bir yıl kaldı. Seçimlere giderken AKP, seçimleri kazanmak için her türlü yolu mübah sayarak her şeyi yapıyor. Seçim yasasını değiştirdi, kendine has bir yasa hazırladı. Demokrat Parti olarak biz de, özellikle il ve ilçe seçim kurulu başkanlarının kıdemli hakimlerden atanması... Yani AKP'li ilçe başkanı, ilçe yöneticisi, avukatların hakim yapılmasının akabinde bunların atanmasına karşıyız.

'DESTEK BEKLİYORUZ'

Bunlardan daha vahim ve daha önemli gördüğümüz bir konuda bir kanun teklifi hazırladık. Nedir? Parmak boyasının kaldırılmamasıyla ilgili. Takdir edersiniz ki bir önceki seçimde 2 milyondan fazla mühürsüz oy pusulası Türkiye'yi epey meşgul etmişti. Şimdi bir seçime gidilirken parmak boyasının kaldırılması, bu seçimlerde yapılacak ayak oyunlarının, tezgahın ve trafoya kedi girmesinin önünü açacaktır. Genel başkanımızla beraber kanun teklifimizi hazırladık, sunduk. Muhalefet partilerinden destek bekliyoruz. Seçimler adil olmalı, seçim hakkaniyetli olmalı, seçimler özgür ve hukuk çerçevesinde demokratik usullerle gerçekleştirilmeli. "

Enginyurt, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? İlan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim" şeklindeki açıklamasına değindi.

'SAVAŞA MI GİDİYORUZ?'

"Ne oluyoruz ya? Savaşa mı gidiyoruz? Bir seçime gidilecek... Nasıl 20 yıl önce AKP seçildiyse, bu seçimde de millet tercihini ortaya koyacak" diye konuşan Enginyurt, şunları kaydetti:

"Altılı masanın adayı hırsız mı? Arsız mı? Uğursuz mu? Daha ortada seçim yok, altılı masa adayını belirlememiş. Hatta Cumhur İttifakı da belirlememiş. Recep Tayyip Erdoğan 'Adayım' demiyor, AKP'liler 'Adayımız Recep Tayyip Erdoğan' diyor. Altılı masaya hakaret etmek yerine elektrik zamlarını geri çekmeye davet ediyoruz, kocasının şirketinden bakanlığa mal satanları hesap vermeye davet ediyoruz."

Etiketler
Ordu Cemal Enginyurt Demokrat Parti Milletvekili