Altılı masada aday trafiği: 'Liderler seçime üç ay kala aynı zamanda potansiyel bakan adaylarıyla birlikte isim açıklamayı düşünüyor'

Murat Sabuncu, yazısında altılı masada yaşanan gelişmeleri ve aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmaları ele aldı.

Altılı masada aday trafiği: 'Liderler seçime üç ay kala aynı zamanda potansiyel bakan adaylarıyla birlikte isim açıklamayı düşünüyor'

T24 yazarı Murat Sabuncu, altı muhalefet partisinin liderinin oluşturduğu masada yaşanan gelişmeleri aktardı.

Sabuncu, liderlerin bir masada fotoğraf vermesinin üzerinden bir buçuk ay geçtiğini belirterek bu süreçte Türkiye’de ve dünyada yaşanan olayları ele aldı.

“LİDERLER SEÇİME ÜÇ AY KALA AYNI ZAMANDA POTANSİYEL BAKAN ADAYLARIYLA BİRLİKTE İSİM AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Altılı masanın en önemli isimlerinden birinin en yakını benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciye ‘Liderler birbirini tanıdıkça güvenleri artıyor’ diye bilgi verdi” diyen Murat Sabuncu yazısını şöyle sürdürdü:

“Geçen hafta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mansur Yavaş'ı kendilerinin cumhurbaşkanı adayı olarak" lanse etmesinde sonra Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı yeniden tartışılmaya başlandı. Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na ve Kemal Kılıçdaroğlu'na her birinin Erdoğan'ı geçme potansiyelinin anket şirketlerince ortaya konduğu isimler konuşuldu.

Çok adayın aynı zamanda 'demokrasinin bir göstergesi olduğu' aday çokluğunun tek adam ezberinden daha iyi olduğunu göz ardı edenler ya da MHP lideri gibi 'adayı hızla görmek isteyenler' tartışmayı büyüttü. Bu arada yine bir bilgiye dayanarak söyleyeyim liderler seçime üç ay kala aynı zamanda potansiyel bakan adaylarıyla birlikte isim açıklamayı düşünüyor.

Bu arada altılı masanın hiçbir partisinde gündeme gelmemiş 'muhafazakâr' isimler ortaya atıldı. ‘Erdoğan'ı ancak muhafazakâr bir isim yenebilir’ ezberi devreye girdi.”

Etiketler
Murat Sabuncu Altılı masa Seçim