İsmail Saymaz, Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Mansur Yavaş' çıkışını yorumladı: Kuşku yaratır

Gazeteci İsmail Saymaz, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

İsmail Saymaz, Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Mansur Yavaş' çıkışını yorumladı: Kuşku yaratır

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iktidar blokunun sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağını yinelediği cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olması gerektiğini söylemişti. "Yumuşak geçişi yönetebilecek ve halkın her kesiminden oy alabilecek kişinin Yavaş olduğunu gördük. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz" şeklindeki sözleri dikkati çekmişti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, gelişmeyi bugün yayımlanan yazısında yorumladı.

Özdağ'ın sınırlı sayıda örgütü ve üyesi olduğu halde etkili kampanyalar yürüttüğünü, Zafer'i bir kampanya partisi olarak tasarladığını söyleyen gazeteci, "Kanaatim o ki Özdağ'ın muradı, Yavaş'ı adaylaştırmaktan çok, altılı masayı dağıtıp partisini büyütebilmek" dedi.

Saymaz, Özdağ'ın önerisini siyasi etik bakımından sorunlu bulduğunu dile getirdiği yazısında "Çünkü Özdağ, Millet İttifakı'nın yerel seçimde ortak aday çıkarmasına itiraz etmişti. Bu düşüncesi taraftar bulsaydı belki Yavaş, aday bile olamayacaktı. Yavaş'ın imajının belediye başkanlığından sonra oluştuğunu gözardı etmeyelim" ifadesini kullandı. Ardından şunları kaydetti:

'KUŞKU YARATIR'

"Özdağ, Cumhur ve Millet ittifakına yakın olmadığını da söylüyor. Buna rağmen Millet'in belediye başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak öneriyor. Tarafsızlık nerede kaldı? Bir liderin, içinde yer almadığı ittifakın belediye başkanını, onunla müzakere etmeden cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi kendisi hakkında kuşku yaratır.

'ÖZDAĞ'IN ÖNERİSİ YAVAŞ'I PEK MEMNUN ETMEDİ'

Bu arada Özdağ'ın önerisi Yavaş'ı pek memnun etmedi. Yavaş'ın çevresi Özdağ ile bir görüşmenin olmadığını ve cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasından uzak durduklarını belirtiyor."

Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İsmail Saymaz Zafer Partisi Ankara Mansur Yavaş