'Dış güçler'den 'Ethem Sancak'a: 'Kendi icat ettiği paranoyanın hedefi haline getirildi'

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Ethem Sancak'ın AKP'nin Amerika desteği ile iktidara geldiğini söylemesini köşesine taşıdı. Ocaktan, "Türkiye’de iktidarları Amerika dahil hiçbir ülke değil, sadece halk belirler." ifadelerini kullandı.

'Dış güçler'den 'Ethem Sancak'a: 'Kendi icat ettiği paranoyanın hedefi haline getirildi'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının tarihi değer kaybının ardından 2021 yılının Kasım ayında "Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük. Sabrettik ve başardık. Biz aynı oyunu terör örgütleriyle mücadelede gördük. Karşı atağımızı yaptık başardık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız" ifadelerini kullanarak "dış güçler" söylemlerini yeniden Türkiye siyasetinin gündemine taşıdı.

"AMERİKA'NIN DESTEĞİYLE İKTİDARA GELDİK"

Eski AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, ise geçtiğimiz günlerde "Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" ifadelerini kullanması nedeniyle AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

DOĞU PERİNÇEK'TEN ETHEM SANCAK'A DESTEK

Ethem Sancak ile yakınlığı bilinen Doğu Perinçek, Sancak'ın "açık yürekli davrandığını" söyleyerek; "Çatır çatır fikirlerini söyledi. Mensubu olduğu partinin de kulak vermesi gereken fikirler söyledi. Şahsi menfaatler peşinde yürümüyor, şahsi menfaatlere teslim olsa susması gerekir. Bugün Ethem Sancak’ın söyledikleri Türkiye’nin ihtiyacı olan söylemler. Bence AK Parti için çok büyük bir yanlış ve çok büyük bir kayıp. Ben Sayın Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam Ethem Sancak’ı alırım en baş köşeye oturturum. En baş köşeye bakın, üçüncü değil. Çünkü Sayın Tayyip Erdoğan’ı, AK Partiyi kurtacak olan fikirler bugün Sayın Ethem Sancak’ta olan fikirlerdir" diye konuştu.

"DEVRAN DÖNDÜ"

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP'ye yakın isimlerin krizlerde arkasına sığındıkları "dış güçler" söylemlerini köşesine taşıdı.

Mehmet Ocaktan, Ethem Sancak'ın açıklamalarına atıf yaparak; "Şimdi devran döndü, bu kez bizzat AK Parti içinde yer alan ve de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen bir zat, AK Parti’nin ABD’nin desteği ile iktidar olduğu gibi haddi aşan ifadeler kullandı. Hemen belirtelim; Türkiye’de iktidarları Amerika dahil hiçbir ülke değil, sadece halk belirler. Teorik olarak bu görüş doğru olmakla birlikte, zaman zaman gerek Amerika, gerekse Avrupa başkentlerinde Türkiye’deki bazı siyasi partilere demokratik anlamda sempatiyle bakıldığı da bir gerçektir. Bu sempati bazen mevcut iktidara, bazen de muhalefete yönelik olabilir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan, "Ama kaderin cilvesine bakın ki “Dış güç paranoyası”nı icat eden ve özellikle de muhalefete karşı kullanma geleneğini başlatan iktidar, şimdi kendi icat ettiği bu paranoyanın hedefi haline getirilmiş bulunuyor, hem de kendi adamları tarafından…" değerlendirmesinde bulundu.

Ocaktan, "Bildiğimiz kadarıyla Avrupa demokrasilerinde Putin gibi despotik liderlere hayranlık duyan bazı faşist partiler hariç, demokratik değerlere inanan partilerin birbirlerini Amerikan ajanlığı ile suçlamak gibi absürt düşünceler akıllarına gelmez. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’de iktidarları dış güçler belirlemeyecek belki ama bu zehirli siyaset dilinin müşterileri artmaya devam ettikçe normalleşmek de epey bir zaman alacak gibi görünüyor…" diye yazdı.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Ethem Sancak Para Türkiye