Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kaşıkçı, Oktar ve Peker açıklaması: İnceleme izni verildi, olumlu görüş bildireceğiz, dönüş olmadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adnan Oktar ve İstanbul'da katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Kaşıkçı, Oktar ve Peker açıklaması: İnceleme izni verildi, olumlu görüş bildireceğiz, dönüş olmadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adnan Oktar davasında istinaf mahkemesinin, bazı Oktarcılar hakkında tahliye kararı vermesinin ardından bu isimlerin itiraz üzerine tutuklanması hakkında konuştu. Bozdağ, "HSK Birinci Dairesi, İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdi" dedi.

"OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRECEĞİZ"

Bakan Bozdağ, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018 yılında İstanbul'da öldürülmesine ilişkin davanın bugün İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasında, savcı yargılamanın durmasını ve dosyanın Suudi Arabistan makamlarına devrini talep etmesi üzerine de açıklama yaptı.

Bozdağ konuyla ilgili, "Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

SEDAT PEKER AÇIKLAMASI

Hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker için de konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı."

"YURT DIŞINA ÇIKIŞ GÖZÜKMÜYOR"

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel hakkında da konuşan Bekir Bozdağ, "Semra Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadı. Resmi kanallar açısından yurt dışına da çıkış gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Adnan Oktar cemaatine operasyon Adnan Oktar İstanbul Adalet Bakanı Cemal Kaşıkçı