Akif Beki'den Abdulkadir Selvi'ye Nobel mesajı: Ev sahipliği rolü, iktidar amigolarını kesmiyor

Karar yazarı Akif Beki, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'nü alması gerektiğini savunanları yazısında eleştirdi. Beki, "Oya çevirecek popülist şov fırsatlarından başka bir şey görmüyor gözleri." dedi.

Akif Beki'den Abdulkadir Selvi'ye Nobel mesajı: Ev sahipliği rolü, iktidar amigolarını kesmiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Rusya ve Ukrayna arasında barışı sağlaması durumunda Nobel Barış Ödülü'nün AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Selvi'nin çıkışına yönelik tartışmalar sürerken Karar yazarı Akif Beki bu talebi köşesinde eleştirdi.

Akif Beki, "Tarafları barıştırırsa Erdoğan’ın önünde kimsenin duramayacağı, değil 6, 60 muhalefet lideri bir olup karşısına çıksa dahi kaybedecekleri balonlarını şişiren mi ararsınız... Erdoğan’ı, şimdiden Nobel kazananı ilan eden mi... Ortada henüz sağlanmış bir barış yok ama iktidar medyası, ödülünü almış da paylaşamıyor, nereye koyacağını bilemiyor. Bekleseler, suyunu çıkarmasalar, barış sağlandığında kredisi, zaten sahibini bulacak. Emeği geçen herkes gibi, Erdoğan da katkısı nispetinde hak ettiği payeyi alacak. Fakat bekleyemiyorlar, üstün başarı ödülünü bir an önce alıp iç siyasette popülizme alet etmek için sabırsızlanıyorlar. Ödüle kitlendikleri için de Türkiye’nin halihazırdaki rolünü, olduğundan farklı göstererek abartıyorlar." ifadelerini kullandı.

Akif Beki, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının Bülent Ecevit'i iktidarda tutmaya yetmediğini hatırlattığı yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, arabuluculuk rolümüzün bulunmadığını söyledi. Barış görüşmelerine ev sahipliği yapmak da az şey değil. Hem İstanbul’a çok yakışır hem de barışa hizmeti kim temenni etmez! Fakat ev sahipliği rolü, iktidar amigolarını kesmiyor. Oya çevirecek popülist şov fırsatlarından başka bir şey görmüyor gözleri. Siyasi istismar için savaştan yararlanma, rol kapma heveslisi görünmekten çekinmiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Akif Beki iktidara seçimin kaderini geçimin belirleyeceği hatırlatmasını yaptı.

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Nobel Abdulkadir Selvi Akif Beki