Bülent Arınç: Yağların balların fiyatına erişemiyoruz, demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi kahrından ölecekti

Bir dönem 'AKP'nin özgül ağırlığı' olarak anılan eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, "Yağların balların fiyatına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti" dedi.

Bülent Arınç: Yağların balların fiyatına erişemiyoruz, demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi kahrından ölecekti

Bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini üstlenen ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden 2020'nin kasım ayında istifa eden Bülent Arınç, Manisa'da AKP'li Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen Spin Şifalı Otlar Festivali'ne katıldı.

Sözcü gazetesinden İlker Kılıçaslan'ın haberine göre Arınç, buradaki konuşmasında şifalı otların tanıtıldığı festivalin şifa şehri olan Manisa için genç kalınmış bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Ekonomik sıkıntıya ve gıda kuyruklarına da değinen Arınç, şu ifadelere yer verdi:

“Doktor Muzaffer Yurttaş çok güzel ifade etti, ‘Dağlardan yağlar ovalardan ballar' dedi galiba. İnşallah o günleri tekrar yaşamak nasip olur. Yağların balların fiyatına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız”

'VAY YOBAZ, VAY GERİCİ'

Arınç, geçmişte şifalı otların gericilik olarak değerlendirildiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

“Şifalı otlar konusu çok eski bir konudur. Geçmişte bunlar konuşulurken ‘Vay gerici, vay yobaz, nereden çıktı bunlar, tıbbın kabul etmediği şeylerle mi uğraşacağız' derlerdi.

Günümüzde öyle iyi bir noktaya geldi ki, tabi reçete yazan ilaç sanayiyle iç içe olan doktorlarımız belki katılmayacaktır buna. O ilaçların hepsinin yan tesiri vardır ama şifalı otların hiçbirisinin yan tesiri yoktur.

Baş ağrısına da iyi gelir, prostata da iyi gelir, kalbe de iyi gelir. Hepsinin ayrı ayrı şifaları var. Artık tıp fakültelerinde de, üniversitelerde de bunun üzerine bölümler açılabiliyor. Tamamlayıcı tıp olarak şifalı otların da Allah şifayı murat etmişse mutlaka faydasının olduğu biliniyor.”

Etiketler
Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı