Gelecek Partili isimden dikkat çeken sözler: 'Nisan veya Mayıs gibi Nebati yolcu'

Kanal 42 Televizyonu’nda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, "Muhtemelen Nisan veya Mayıs gibi Nebati yolcu" diye konuştu. Temurci, Cumhurbaşkanı adaylarının Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi.

Gelecek Partili isimden dikkat çeken sözler: 'Nisan veya Mayıs gibi Nebati yolcu'

Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci oldu.

Temurci, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

Eski AKP İstanbul İl Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Temurci, yayında Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile ilgili bir iddia öne sürdü. Temurci ayrıca "Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı şüphesiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur" dedi.

Temurci’nin konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Şu anda gözleri parlayan vatandaş, ona bakanın Recep Tayyip Erdoğan’ı göreceğini söylüyor. Muhtemelen Nisan veya Mayıs gibi Nebati yolcu. Bunu görüyoruz. Net bir şekilde görünüyor. Ben, kendisinden ışıltı alıyorum. Nebati Bey ile biz siyaset yaptık. Yani ehliyet ve liyakat diyoruz. Yani bu ülkede Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı bir ülkede öyle bir hal oluştu ki, her şeyin profili düşük olacak, tek bir kişi kutsanacak hatta tabulaştırılacak hatta onun sözünün dışında hiçbir söz söylenmeyecek. Sayın Nebati şundan dolayı gidecek; ekonomiyi hiç anlamadığını Türkiye’de ve dünyada herkese anlattı.”

GELECEK PARTİSİ OLARAK BUNU DEME HAKKIMIZ VAR

Gelecek Partisi olarak adaylarının belli olduğunu dile getiren Temurci, “6’lı masanın kararı elbette bizim için önemli ama oradan karar çıkana kadar inşallah karar Konyalı Ahmet Davutoğlu olur, bunu bekliyoruz. Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı şüphesiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur. Biz, Gelecek Partililer olarak şunu diyoruz; ‘Bu ülkede son 20 küsür yılda ülkeyi Başbakan olarak yönetmiş, profili düşüğü dışarıda tutarsak 3 şahsiyet var. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu. Bu ülkenin bütün kurumları, kuralları, bütün makamları yeniden gözden geçirilecekse, devleti ve bütün kurumları bilen, devlet tecrübesi olan birinin 1-2 yılda bunu toparlaması gerekiyor. Gelecek Partisi olarak bizim bunu deme hakkımız var. Ülkemizde Başbakanlık yapmış birini Gelecek Partisi olarak biz öneriyoruz” dedi.

Etiketler
Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu