Mehmet Ocaktan'dan AKP'ye Bahçeli tepkisi: Kadınların dövülmesini alkışlayan sözleri karşısında...

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Devlet Bahçeli'nin Furkan Vakfı'na yönelik sert polis müdahalesini savunması karşısında AKP'nin sessiz kalmasını eleştirdi.

Mehmet Ocaktan'dan AKP'ye Bahçeli tepkisi: Kadınların dövülmesini alkışlayan sözleri karşısında...

Adana'da Furkan cemaati üyelerinin protesto gösterine yönelik polisin sert müdahalesi kamuoyunda tartışılıyor.

Toplumun farklı kesimlerinden müdahaleye tepkiler gelirken MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Bunlarda doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Bu din tacirlerine Türk polisi zamanında müdahale etmiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri bakanımıza söyledikleri bizim için yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi Soylu'dur. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan tüm polislerimizin alnından öpüyorum." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, bugünkü yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamarını değerlendirdi.

Ocaktan, "En son Adana’da Furkan Vakfı mensubu kadınların polis tarafından coplanması, yaşanan hukuksuzluğun ibret verici bir örneğidir. Türkiye’deki farklı kesimlerin davranışlarını onaylamayabiliriz, görüşlerine asla katılmayabiliriz ama bu insanların anayasal protesto haklarını kullanırken polisin orantısız güç kullanmasının bir mazereti olamaz. Eğer bir iktidar kendi insanlarının anayasal güvencesini temin edemiyorsa, daha da vahimi ihlal ediyorsa, o ülkede adaletten, insan haklarından ve özgürlüklerden söz edilemez." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ocaktan, "Maalesef geçmişte, özellikle de 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerden gelen AK Parti’nin iktidarında “28 Şubat’ı andıran görüntüler"in yaşanması, iktidarın hanesine yazılmış hazin görüntülerdir. Hele de MHP lideri Bahçeli’nin "Şerefli Türk polisi görevinin gereğini yapmış, yaptırım gücünü göstermiştir" şeklindeki kadınların dövülmesini alkışlayan sözleri karşında AK Parti’nin sessizliğe gömülmesi daha da iç acıtıcıdır…" dedi.

MEHMET OCAKTAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Devlet Bahçeli Polis