DEVA Partisi'nden Süleyman Soylu'ya 'Furkan Vakfı' tepkisi: 'Talihsiz ve vahimdir'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, polisin Adana’da eylem yapan Furkan Vakfı üyelerine yönelik sert müdahalesine ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

DEVA Partisi'nden Süleyman Soylu'ya 'Furkan Vakfı' tepkisi: 'Talihsiz ve vahimdir'

Adana’da Furkan Vakfı eski Başkanı Alparslan Kuytul ve yanındaki grup sosyal medya üzerinden haberleşerek gün içerisinde gösteri yapmak istemişti. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis sert müdahalede bulunmuştu.

Müdahaleye ilişkin tartışmalar devam ederken; DEVA Partisi'nden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki geldi.

''BAZI POLİSLERİN İŞKENCE UYGULADIĞINI GÖRDÜK''

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bugün düzenlediği basın toplantısında, ''Dün akşam sosyal medyaya düşen dehşet verici görüntüler hepimizi derinden yaraladı. Adana’daki bazı polislerin vatandaşlarımıza sokak ortasında işkence uyguladığını gördük. Öncelikle bu şiddetin mağduru olan Furkan Vakfı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Şiddet uygulayan memurları kesin bir şekilde kınıyorum. Bu görüntüler, iktidar partisinin işkenceleri cesaretlendiren politikalarını bir kez daha ortaya koymuştur'' dedi.

''İÇİŞLERİ BAKANINI'NIN AÇIKLAMALARI TALİHSİZ''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müdahaleye ilişkin açıklamalarını talihsiz ve vahim bulduklarını söyleyen Şahin, ''Sayın İçişleri Bakanı’nın ‘Tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak bizim yöntemimiz olmamalı idi’ açıklaması son derece talihsiz ve bir o kadarda vahimdir. Zira Sayın Bakan’ın emri altındaki kimi polis memurları vatandaşa işkence uygulamış, Sayın Bakan da bu olay nedeniyle maalesef vatandaşımızı suçlamıştır. Sayın Bakan bilmelidir ki hukuk devletinde hiçbir mazeret, vatandaşa uygulanan şiddeti meşru kılmaz'' diye konuştu.

''MÜNFERİT HADİSE DEMEK, BASİTE İNDİRMEKTİR''

Şahin son olarak ise ''Ayrıca bu görüntüleri ‘münferit hadise’ olarak nitelemek, yapılanları basite indirgemektir. Bu hukuksuz uygulamalar münferit değil; ülkemizde son yıllarda işkencenin, kötü muamelenin ve hukuksuzluğun kurumsallaştığını bize göstermektedir. Tüm bu görüntüler, Türkiye’yi hukuk devleti haline getirme çabamızın ehemmiyetini ve aciliyetini bir kez daha ispatlamıştır'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Adana DEVA Partisi Polis Süleyman Soylu