Erdoğan'ın eski doktoru madde madde sayarak isyan etti: 'Ambulanslarımız vardı bizim'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru, Özel Kalem Müdürü ve Danışmanı Dr. Turhan Çömez; Erdoğan'ın, "Biz geldiğimiz paletli ambulansı bırakın, normal ambulans yoktu." sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın eski doktoru madde madde sayarak isyan etti: 'Ambulanslarımız vardı bizim'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamalar Türkiye'nin gündemine oturdu. Erdoğan'ın AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılına kadar Türkiye'de ambulans olmadığını iddia etmesi dikkat çekti.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Biz geldiğimiz paletli ambulansı bırakın, normal ambulans yoktu. Şimdi en sıkıntılı yerlere paletli ambulansla ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

ESKİ DOKTORU VE DANIŞMANI TURHAN ÇÖMEZ'DEN TEPKİ

Erdoğan, Türkiye'nin Osmanlı'ya kadar inen ambulans ve acil sağlık hizmetleri tarihini reddetmesi tepki çekerken bir açıklama da Erdoğan'ın eski doktoru, Özel Kalem Müdürü ve Danışmanı, AKP eski milletvekili olan FETÖ'nün Ergenekon kumpası davasında yargılanan Operatör Doktor Turhan Çömez'den geldi.

Sosyal medya üzerinden Erdoğan'ın sözlerinin bulunduğu haberi alıntılayan Çömez, görev yaptığı dönemdeki ambulansları hatırlatarak Erdoğan'ı eleştirdi.

"AMBULANSLARIMIZ VARDI BİZİM"

Çömez'in Türkiye'nin ambulans geçmişi hakkındaki meajı şöyle oldu:

* 1989’da Erzurum il sağlık müdür yardımcısıydım.

* Ambulansla en ücra köylere giderdik.

* Sonra Bandırma Devlet Hastanesi Acil servisine tayin oldum.

* Araç telefonu olan yepyeni ambulanslarımız vardı.

* Yani vardı, ambulanslarımız vardı bizim.

Geçmiş yıllarda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da doktorluğunu yapan, 22. Meclis döneminde AKP Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevini yürüten Op. Dr. Turhan Çömez, parti içindeki çıkışlarıyla dikkat çekmişti.

Çömez, özelleştirmeler ve hatalı mali politikaları eleştirmesi nedeniyle "partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle" 2008 yılında AKP'den ihraç edilmişti.

FETÖ kumpası olan Ergenekon davasında yargılanan Çömez, 2019 yılında davadan beraat etti. 2011 yılında İngiltere'ye yerleşen Çömez beraat kararının ardından yurda döndü.

Etiketler
Turhan Çömez