Binali Yıldırım'ın 'iş arayışı' sürüyor: 'Aksakallı' olmuştu, şimdi de anaokulu açılışında

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Edirne'de anaokulu açılışına katıldı ve burada 'Rusya - Ukrayna savaşı' ve '1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı' gibi konulardan bahsetti.

Binali Yıldırım'ın 'iş arayışı' sürüyor: 'Aksakallı' olmuştu, şimdi de anaokulu açılışında

24 Haziran 2018'deki seçimlerle birlikte Türkiye siyasi tarihine 'son başbakan' olarak geçen, şimdilerdeyse AKP Genel Başkanvekilliği görevinde bulunan Binali Yıldırım, 'iş arayışını' 'Türkiye’nin aksakalı’ olarak atandığında sonlandırmış gibi gözüküyordu. Ancak bununla yetinmediği ortaya çıktı.

Daha önce yine bir siyasi partinin genel başkanvekili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'le birlikte ikinci dönem ders zilini çalmak üzere Tuzla GİSBİR Ortaokulu açılış törenine katılan Yıldırım, bugün de Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulu'nun açılışına gitti.

Yıldırım, buradaki konuşmasına torunuyla olan bir anısını anlatarak söze başladı. 7 yaşındaki Ali'ye, "Yeni Bakanı tanıyor musun?" diye sorduğunu anlatan Yıldırım, "Tanıyorum dede, Adam geldi, 'Okulları kapatmayacağım.' diyor başka bir şey demiyor" karşılığını verdiğini dile getirdi. Hiçbir eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutamayacağını vurgulayan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i salgın şartlarına rağmen yüz yüze eğitimdeki kararlı tutumundan dolayı tebrik etti.

Ardından eğitimden bağımsız olarak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hareketine değindi.

"Bizim için bu savaş adil olmayan, orantısız bir savaştır. Hiçbir ülke, bir başka ülkenin toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına kastetmemelidir, edemez. Dolayısıyla bu savaşı kabul edilemez buluyoruz ve şiddetle reddediyoruz. Ümit ediyoruz ki bir an önce bu felaket sona erer ve masum insanlar hayatını kaybetmemiş olur. Bu bizim için bizim coğrafyamız için çok önemli bir durum" diyen Yıldırım, İbni Haldun'un "Coğrafya kaderdir" ifadesini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz senelerde güney sınırlarımızda çoğu bölgemizde, Karabağ'da şimdi de kuzey sınırlarımızda maalesef insanlık dramı yaşanıyor, adeta bir ateş çemberi içerisindeyiz. Bugün hiç olmadığı kadar birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Çünkü gerçekten tehdit altındayız. Bütün dünya tehdit altında ama yakın tehdit bizde. Onun için bugün ayrılıklarımızı bir kenara bırakma müştereklerimizi ön plana çıkarma zamanıdır. Kaynaşma zamanıdır, bir olma, beraber olma, kardeş olma ve birlikte Türkiye olma zamanıdır. Eminim ki bu zorlukların da üstesinden geleceğiz ve inşallah medeniyet yolculuğumuza kararlılıkla devam edeceğiz."

Binali Yıldırım'ın 'iş arayışı' sürüyor: 'Aksakallı' olmuştu, şimdi de anaokulu açılışında - Resim : 1

'1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ; DÜNYANIN İNCİSİ, BİRİNCİSİ'

Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyanın incisi olduğunu belirtti. Köprü hakkında bilgi veren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem açıklığı 2023 metre, iki kule iki ayak arasında cumhuriyetimizin yüzüncü yılını temsil ediyor. Ayrıca 318 metre deniz seviyesinden yüksekliği var. Onun anlamı da üçüncü ayın on sekizi. Yani Çanakkale Deniz Zaferi'ni temsil ediyor ve birçok ilkleri olan bir köprümüz. Dünyada açıklığı en fazla olan bir köprü ve kulelerin tepesinde de Çanakkale'ye geçilmez dedirten Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı merminin de bir örneği orada yer alıyor. Bu hepimiz için bir gurur eseridir. Açılışını da inşallah 18 Mart'ta orada olacağız.

Bu köprü açıldığında artık Edirne'den, Tekirdağ'dan, Kırklareli'nden İzmir'e, Manisa'ya, Balıkesir'e, Denizli'ye, Aydın'a, Muğla'ya gidiş geliş çok daha kolay ve çok daha hızlı olacak. Birkaç sene sonra artık buradan Edirne'den İstanbul'a gidiş de bir saat. Hızlı trenle bir saatte gidip geleceksiniz."

'İŞ ARAYIŞI' MESELESİ

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Bahçelievler Belediyesi Anaokulu'nu gezen Yıldırım, burada bir öğrencinin "Ne iş yapıyorsunuz?" sorusu üzerine "İş arıyorum" yanıtını vermişti.

Eski Başbakan'ın Kasım 2021'de Türk Konseyi'ne 'Türkiye'nin aksakalı' olarak atanması, kamuoyunda "Binali Yıldırım aradığı işi buldu" diye yorumlanmıştı.

Etiketler
Ukrayna Çanakkale Edirne Muş