İbrahim Kahveci'den AKP'ye ve Akbaşoğlu'na: Fransız matematiği yeniden yazılıyor; haberiniz olsun

İbrahim Kahveci, AKP Sözcüsü Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun 'enflasyon' hesabını yazdı. Kahveci, "Ay’a 4 şeritli yol yapıyoruz dediklerinde inanacak ve işin matematiğine hiç bakmayacaksınız." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci'den AKP'ye ve Akbaşoğlu'na: Fransız matematiği yeniden yazılıyor; haberiniz olsun

AKP Sözcüsü Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında yaptığı enflasyon hesabı matematik hatalarıyla Türkiye'ye pes dedirtti.

Kübra Par'ın uyarılarına rağmen hatasını kabul etmeyen Akbaşoğlu, " Türkiye’de yaşadığımız Avrupa ile Amerika ile kıyas etmek gerektiğini sonuç itibariyle Türkiye’yi etkileyen Türk insanını etkileyen kriz olmadığını dolayısıyla bugün 150 euroya dolan bir poşet Fransa’da Almanya’da 750-800 euroya doluyor. Dolayısıyla yüzde 6-7 oranında, yani yüzde 1’ler dolayındayken altı yedi kat artış oldu’’ dedi.

Sözler kısa sürede gündem olurken İbrahim Kahveci, AKP iktidarının enflasyon politikalarını ve Akbaşoğlu'nun hesabını yazdı.

Kahveci, "Bir başka örneğimiz de İstanbul-İzmir Körfez geçiş (Osmangazi Köprüsü) dahil otoyolu maliyetiydi. İhalede 9 milyar TL’ye biter dediler; sonra 6-7 milyar dolar dediler; en sonunda kurdeleyi keserken Cumhurbaşkanı 11 milyar dolar dedi.... Ve son noktayı Binali Yıldırım koydu: Faizler dahil 15 milyar dolar. Nasıl matematik ama... Ya da şöyle soralım: Kamu Özel İşbirliği-KÖİ projelerinde işleyen matematiğin sayın milletvekilinin Habertürk TV’de Fransa’daki enflasyon örneğinden ne farkı var? Sadece aynı matematik anlayışının farklı bir versiyonu... O kadar!" hatırlatmasıyla iktidarın ekonomi yönetimine tepki gösterdi.

AKP iktidarının hatalı kararlarından örnekleri art arda sıralayan Kahveci, "Eğer iyi bir eğitim alarak gelirimi ve bilgimi artıracağım diye düşünüyorsanız bilin ki sizin bu hedefinizi kesmeyi amaçlayan bir yönetim anlayışı karşınızda durmaktadır. Ay’a 4 şeritli yol yapıyoruz dediklerinde inanacak ve işin matematiğine hiç bakmayacaksınız. Sizden istenen sadece inanmaktır. Gerisini boşverin. Fransız matematiği yeniden yazılıyor; haberiniz olsun." değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Enflasyon İbrahim Kahveci