CHP'li Alpay Antmen'den Süleyman Soylu'ya: Gencin yüzünü bile isteye patlatan bu polis kim?

CHP'li Alpay Antmen, Şırnak'ta elektrik zamları protesto edilirken bir polisin gencin yüzüne kalkanıyla vurduğu ana ait görüntüleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Enflasyonun Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre ocak ayında yüzde 11,10 arttığı, yıllık ise yüzde 48,69’a ulaştığı Türkiye'de 2022 yılının ilk gününden beri elektrik fiyatlarına gelen fahiş zam tartışılıyor.

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen zam yüzde 50 oldu. Ancak uygulanmaya başlanan kademeli tarihe ile 150 kilovatsaatin (kWh) üzerindeki kullanımlarda fiyatlandırma yüzde 125 artmış oldu. Yurttaşların ve uzmanların 150 kWh'ın çok düşük bir limit olduğunu belirtmesi ve tepkilerin artması üzerine limit 210 kWh'a AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile yükseltildi. Bu değişiklik de elektrik faturalarına düşüş olarak yansımadı.

ŞIRNAK'TA ZAMLAR PROTESTO EDİLDİ

Şırnak’ın İdil ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamları protesto etti.

Sanat Sokağı’nda zamlara karşı yapılmak istenen açıklama, koronavirüs gerekçesiyle polis tarafından engellendi.

POLİS KALKANLA GENCİN YÜZÜNE VURDU

Eylemler sırasında bir polisin yurttaşın yüzüne kalkanıyla vurduğu görüntüler Mezopatamya Ajansı tarafından yayımlandı.

CHP'Lİ ALPAY ANTMEN SÜLEYMAN SOYLU'YA SORDU

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik, "Bu polis kim Süleyman Soylu? Şırnak'ta elektrik faturaları protestolarında hiçbir şey yapmayan bu gencin yüzünü kalkanıyla bile isteye patlatan bu polis kim? Daha dün İstanbul Şile'de elinde silahla şov yapan adamı nazikçe dinliyordunuz? Bu gencin suçu ne peki?" ifadelerini kullandı.

CHP'li Alpay Antmen'den Süleyman Soylu'ya: Gencin yüzünü bile isteye patlatan bu polis kim? - Resim : 1

Etiketler
Şırnak Ordu Elektrik Polis Alpay Antmen