İsmail Saymaz detayları anlattı: Isparta Belediyesi, 'CHP'lilerden yardım aldı' dedirtmemek için insanları mağdur etti!

Gazeteci İsmail Saymaz, kar yağışı nedeniyle hayatın felç olduğu Isparta'ta belediyenin partizanlık yaptığını söyledi. "Isparta Belediyesi, 'CHP'lilerden yardım aldı' dedirtmemek için Ispartalıları mağdur etti" dedi.

İsmail Saymaz detayları anlattı: Isparta Belediyesi, 'CHP'lilerden yardım aldı' dedirtmemek için insanları mağdur etti!

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, yoğun kar yağışı nedeniyle günlerce elektriksiz kalan Isparta'da belediyenin, yardıma ihtiyacı varken en yakın iki komşusu olan CHP'li Burdur ve Antalya büyükşehir belediyelerinin tekliflerini geri çevirdiğini söyledi.

"Buna karşın AK Partili Afyon, Denizli ve Konya büyükşehir belediyelerinden yardım alındı. Afyon 165, Denizli 167 ve Konya 240 kilometre uzaklıkta" bilgisini veren Saymaz, şöyle devam etti:

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ERCENGİZ: BİZİM BAŞIMIZA İŞ GELSE ÖNCE ISPARTA'NIN KOŞUP GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜRÜZ

"Dün Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i aradım. Şunları söyledi:

'Ben cuma günü başkanı aradım. Yardıma ihtiyacı olup olmadığını sordum. Teşekkür etti. 'Karayollarından ve diğer kurumlardan araç takviyesi yapıldı. Yollarımız açık. Sıkıntı yok. Sadece enerji hatlarında sıkıntı devam ediyor' dedi. Ancak biz ara yollarda vatandaşın sıkıntı yaşadığına dair bilgiler alıyoruz. Talep edilirse araçlarımızı Ispartamızın hizmetine göndeririz. Koşu mesafesindeyiz. Bizim başımıza iş gelse önce Isparta'nın koşup geleceğini düşünürüz.'

Fakat Isparta Belediyesi'nin düşünmediğini AFAD akıl etti. Süt makinelerinin çalıştırılması için Ercengiz'den jeneratör istendi. Burdur, derhal gönderildi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK'İN GÖNDERDİĞİ AŞEVİ TIR'I GERİ GÖNDERİLMEK İSTENDİ

Sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile konuştum. 'Aradım. 'İhtiyacınız var mı?' dedim. 'Yok' dediler' diye konuştu.

Böcek'in gönderdiği aşevi TIR'ı 'İhtiyaç yok' diye geri gönderilmek istendi. CHP'lilerin itirazları üzerine kabul edildi. Isparta Belediyesi, 'CHP'lilerden yardım aldı' dedirtmemek için Ispartalıları mağdur etti."

NE OLMUŞTU?

Yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın felç olduğu Isparta'da dört gün boyunca elektrik kesintisi yaşandı. Isınma sorunu yaşayan vatandaşlar, evlerinde battaniye ve montlarla oturarak adeta hayatta kalma savaşı verdi.

Kesinti nedeniyle ekmek dahi üretilemeyen kentte solunum cihazına bağlı hastalar da sıkıntı çekti.

Ancak yaşananlar, AKP'li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i 'rahatsız etmedi'. Şu açıklamasıyla kamuoyunda tepki çekti:

"Bu 2-3 günlük sıkıntı bizleri rahatsız etmedi, etmemesi de gerekiyordu. Ülke olarak büyük bir kuraklık yaşadık. Ispartamızda da yüz göstermeye başlamıştı. Bu yağan bereket bizleri sıkıntılı günlerden kurtardı. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bereketli bir yıl geçireceğiz."

Etiketler
İsmail Saymaz Isparta