Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Ben çok iyi hatırlıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Ben çok iyi hatırlıyorum

AKP hükümetlerinde Dışişleri Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Hatırlayın 2013 yılında Türkiye tarihinin en düşük faizini yakaladı ama iç ve dış olaylar olumsuz etkiledi” şeklindeki ifadesine yanıt verdi.

Babacan, Erdoğan'ın NTV yayınında bu sözleri sarf ettiği sırada kişisel Twitter hesabında şu paylaşımı yaptı:

"Ben çok iyi hatırlıyorum :) Faizin ve enflasyonun düşük olduğu günlerde kendisinin meydanlarda "faizci, vatan haini" diye yuhalattığı bu ülkenin kıymetli bürokratlarını da çok iyi hatırlıyorum."

Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Ben çok iyi hatırlıyorum - Resim : 1

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı herkesçe biliniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) 'Faiz sebep, enflasyon neticedir' tezi doğrultusunda geçtiğimiz eylül ayında faiz indirimi serisine başlamıştı.

Toplam 500 baz puanlık indirim sonrası dolar/TL dört ayda 8,30 dolaylarından 18 seviyesinin üstüne çıkmıştı. Türk lirasındaki tarihi değer kaybını durdurmak için kur korumalı TL mevduat desteği devreye sokulsa da, düşüş sınırlı kalmıştı. Dolar, şu an 13 liradan işlem görüyor.

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi Recep Tayyip Erdoğan