Siyasete kar engeli: Davutoğlu ve Babacan'ın görüşmesi ertelendi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘nun salı günü yapacağı görüşme, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çarşamba gününe ertelendi.

Siyasete kar engeli: Davutoğlu ve Babacan'ın görüşmesi ertelendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’a ziyarette bulunacağı öğrenilmişti. Salı günü yapılması beklenen görüşme, İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Çarşamba gününe ertelendi.

İTTİFAK TRAFİĞİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Ocak’ta Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesiyle başlayan ve bir gün sonra da Davutoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesiyle devam eden liderler turu hız kazandı. Peş peşe gerçekleşen görüşmelerin ardından 20 Ocak'ta da üçlü zirve düzenlenmiş; Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu bir araya gelmişti.

BABACAN'I ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, 24 Ocak'ta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Liderlerin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme yapılırken, sonrasında da iki lider ortak basın açıklaması düzenledi. Bugün de Ali Babacan’la Ahmet Davutoğlu'nun bir araya gelmesi bekleniyordu. Görüşmenin DEVA Partisi’nde saat 12.00’de başlaması yönünde bir planlama yapılmıştı. İki liderin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi de öngörülmüştü.

GÖRÜŞMELERDE NE KONUŞULUYOR?

DW Türkçe'nin aktardığına göre, muhalefet partisi liderlerinin görüşmelerinde Millet İttifakı’nın genişlemesine yönelik seçenekler masaya yatırılırken, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e ilişkin hazırlanan ve geçtiğimiz hafta redaksiyon toplantısıyla son şekli verilen ortak metin üzerine de değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi. Ortak metin çalışmalarını yürüten 6 partinin genel başkan yardımcısının 28 Aralık’ta planladığı son toplantı üç hafta boyunca yapılamamış ve Gelecek Partisi’nin itirazları nedeniyle kriz yaşandığı iddiası gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun 11 Ocak'taki Davutoğlu ile görüşmesinin ardından krizin aşıldığı belirtilmişti. Bu görüşmeden bir gün sonra da genel başkan yardımcıları 18 Ocak’ta toplanmak üzere sözleşmiş ve bu tarihte yapılan toplantıyla ortak metne son şekli verilmişti.

Etiketler
Gelecek Partisi Ali Babacan Ahmet Davutoğlu DEVA Partisi