Erdoğan'dan CHP'ye: 'Popülizm yaparak iktidar kapısını aralayacaklarını zannediyorlar'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Aydın İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefete ve CHP'ye yüklendi.

Erdoğan'dan CHP'ye: 'Popülizm yaparak iktidar kapısını aralayacaklarını zannediyorlar'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Aydın İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Aydın'daki açılış töreninde yaptığı gibi CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 'bedava elektrik' üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Çiftçiye elektriği bedava vermekten bahsediyorlar. Biz de Bay Kemal ve yoldaşlarına diyoruz ki: Böyle bir projeniz varsa şuan yönettiğiniz büyükşehir belediyelerinde başlatın'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Aydın'ın bizim kalbimizde müstesna bir yeri var. Aydın, merhum Adnan Menderes gibi vatan millet sevdalısı bir lideri Türk siyasetine kazandırmış bir kenttir. Merhum başbakanımızı kendi memleketinde şükranla, özlemle yad ediyoruz.

İmam hatip okulları ilk kez onun döneminde açıldı. Ezan-ı Muhammedi aslına uygun şekilde ilk kez onun döneminde okundu. 10 yıl süren başbakanlığı döneminde Menderes milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

''CHP İNSANLARIMIZI KUTUPLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR''

Bu cinayetin failleri aradan geçen 60 seneye rağmen nefretle hatırlanıyor. Ey CHP! Bunun bedelini ama bu dünyada ama ebedi alemde ödeyeceksiniz.

Biliyorsunuz bunların düsturu yalan söylemek üzerine kurulu. Dönemin CHP Genel Başkanı kamu görevlileri üzerinde baskı kurarak devleti işlemez hale getirmek istemiştir. Dünya değişti, Türkiye değişti ama CHP'nin siyaset tarzı hiç değişmedi. Darbeye giden yolun taşları döşen CHP bugün insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışıyor.

Sağa sola, sürekli saldırarak başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Bunları yaparken Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını hesap edemiyorlar.

''POPÜLİZM YAPARAK İKTİDAR KAPILARINI AÇACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR''

15 Temmuz Destanı ile Türkiye'de demokrasi dışı yöntemlerin döneminin sona erdiğini kavrayamıyorlar. Güya siyaset yapıyorlar, Türkiye siyasetini okumaktan bile acizler. Popülizm yaparak, tutamayacakları sözleri vererek iktidar kapılarını açacaklarını düşünüyorlar.

Çiftçiye elektriği bedava vermekten bahsediyorlar. Biz de Bay Kemal ve yoldaşlarına diyoruz ki: Böyle bir projeniz varsa şuan yönettiğiniz büyükşehir belediyelerinde başlatın.

Belediye başkanına söyledim: 'Elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?' dedim. Verin hadi bakalım bedava. Yapamazlar, veremezler. Meydanlarda söyledikleri tüm 'namus sözleri' gibi bunu da hayata geçiremezler.

Bunlar kaset kumpasıyla altlarına serilen koltuklarında oturmanın derdindeler. Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına koltuk değnekliği yapacak kadar kontrolü kaybettiler. Çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başlamıştır. 27 Mayıs'a yalanla, kışkırtmayla zemin hazırlayanlarla birlikte CHP'de milletin hafızasında silinip gidecekler.''

Etiketler
Aydın Muhalefet Para