İBB'nin elinden tanıtım günü düzenleme yetkisini alan İçişleri Bakanlığı'na CHP'den sert tepki: 'Yetki gaspıdır'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanlığı'nın il tanıtım günlerinin düzenlenmesi yetkisini İBB'den alarak Valiliğe vermesine tepki gösterdi.

İBB'nin elinden tanıtım günü düzenleme yetkisini alan İçişleri Bakanlığı'na CHP'den sert tepki: 'Yetki gaspıdır'

İBB hakkında özel teftiş başlattığını duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB için yeni bir hamle daha yaptı.

Bakanlığın il tanıtım günleri düzenleme yetkisini İBB’den alarak valiliğe verdiğini, Gerçek Gündem dün ortaya çıkarmıştı.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Bakanlığın yeni hamlesine ilişkin CHP'den sert bir açıklama geldi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıyı "yetki gaspı" ifadeleriyle eleştirdi.

''BELEDİYELERİMİZİN FAALİYETLERİNİ DARALTMA GİRİŞİMİDİR''

"Belediyelerimizin de faaliyetleri arasında bulunan, il tanıtım günleri düzenleme yetkisi, valilerin başkanlığında oluşturulacak kurullara verildi. Bu şu anlama geliyor; artık belediyeler, valiliklerin onayı olmadan kendi iradesiyle il tanıtım günü düzenleyemeyecek'' diyen Torun, ''Yapılan bu düzenleme, siyasi iktidarın, yerel seçimlerden sonra başlattığı yetki gaspı sürecinin yeni bir halkasıdır. Belediyelerimizin faaliyet alanını daraltma girişimidir'' ifadelerini kullandı.

''ANCAK SARAYA YARANIRSIN''

İçişleri Bakanlığı'nın yetki değişimi nedeni olarak 'kaynak israfı'nı öne sürdüğünü belirten Torun, açıklamasında, "İçişleri Bakanlığı'nın yazısında, valiliklerden izin almadan düzenlenen il tanıtım günlerinin 'kaynak israfına neden olduğu' ileri sürülmektedir. Şimdi sormak istiyoruz; 25 yıldır görmediğiniz kaynak israfı, belediyeleri kaybettikten sonra mı aklınıza geldi? Oturduğu koltuğa yakışmayan İçişleri Bakanı, belediyelerimize saldırmak için artık ne yapacağını şaşırdı. Kendisine şunu söylüyoruz; ne yaparsan yap başaramayacaksın. Bu ucuz oyunlarla millete değil, ancak saraya yaranırsın'' sözlerine de yer verdi.

İBB'YE YOLLANAN AKP'Lİ MÜFETTİŞ HAKKINDA DA KONUŞTU

CHP'li Torun, İçişleri Bakanlığı'nca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirilen müfettişlerden birinin daha önce AKP'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak "AK Parti şapkasını takan bir müfettişin tarafsız araştırma yapıp yapmayacağını konusu milletimizin takdiridir" dedi.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Seyit Torun