AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Bahçeli yanıtı: Bu söylem komediden faciaya dönüştü

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Devlet Bahçeli eleştirilerine yanıt verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Bahçeli yanıtı: Bu söylem komediden faciaya dönüştü

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleriyle parti genel merkezinde gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP'lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli hakkında; "Türkiye'nin çıkarları geride, Türkiye'nin bütün varlıkları peşkeş çekiliyor ama kendisini milliyetçi ve ülkücü olarak kabul eden çakmalar sözde biz buna karşıyız, yok efendim her türlü desteği veriyorlar. Geldi Katar şeyhleri ağırlandılar, aynı Katar gitti Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik belgede Rum'larla iş birliği yaptı ve araştırma yapıyor. Tık çıktı mı? Bahçeli'den Erdoğan'dan Dışişleri Bakanı'ndan bir ses çıktı mı? Katarlılar olunca ağızlarına bant çektiler. Çünkü Katarlılar bunların çok ama çok fazla sırlarını biliyorlar. Konuşamazlar katarlılara karşı. Katar aşkının topluma maliyeti nedir?" ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle oldu:

4-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA DİN EĞİTİMİ

Son zamanlarda karşımızda pek çok meydan okuma var. Siyasi, ekonomik açıdan Sayın Cumhurbaşkanımız arkadaşlarımızla paylaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye karşı vatandaşlarımıza karşı dozu artan bir yıkım siyasetine dönüşen zehirli bir dil kullanıldığını görüyoruz. AK Parti buna karşı mücadele verecektir. Geçmişte bunu vesayet adına yapıyorlardı şimdi demokrasi, hukuk, özgürlük diyorlar ama son derece zehirli bir dil kullanmaya devam ediyorlar.

Sürekli olarak demokrasiden bahsediyorsunuz meşru seçilmiş AK Parti'ye karşı bu zehirli dili kullanırken, terör örgütüne karşı mutedil bir dil kullanıyorsunuz. İşte bu demokrasinin demokrasi denilerek çalınmasıdır. 28 Şubat'tan daha vahşi şekilde çocukların Kur'an kursu eğitimi almasıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın nasıl hedef alındığını gördük. Ortaçağ zihniyeti bunlardan rahatsız olmakla eşdeğer bir yaklaşımdır.

Milletvekillerimizle, vatandaşlarımızla birlikte bu sinsi çalışmaya karşı çok daha kararlı çalışmayı, mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu herkes görecek. PKK'nın Suriye kolunun saldırıları karşısında sessiz kalanlar, Türkiye'nin egemenlik haklarını korumak için gerekli olan tezkereye hayır diyenler, bu dili Cumhurbaşkanı'na karşı kullanmaktan çekinmiyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NA DEVLET BAHÇELİ TEPKİSİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerini dinledim. Sayın Bahçeli'nin milliyetçiliğini sorgulamaya kalkmış. Bu fitne oluşturma siyasetinin parçası olarak görüyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu, AK Parti tabanına seslenip AK Parti'nin nasıl olması gerektiğini dillendiriyor. Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun bildiği, anladığı konular değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin nasıl bir parti olması gerektiği üzerine yoğunlaşması gerekiyor.

Millet İttifakı içindeki çelişki ve hatta kendi içindeki çelişkilerle uğraşması gerekiyor.Bu söylem giderek komediden faciaya dönüşmüş durumda.

Etiketler
Devlet Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu Ömer Çelik