AKP'li Turan ekonomik krizi itiraf etti: Zor bir süreçten geçiyoruz

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız" ifadelerini kullandı.

AKP'li Turan ekonomik krizi itiraf etti: Zor bir süreçten geçiyoruz

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk lirasındaki tarihi değer kaybıyla birlikte derinleşen ekonomik krizi reddedemeyen Turan, "Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız" ifadelerini kullandı. Turan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.

Doların yükselişiyle birlikte açıklandığı günden bu yana eriyen 4 bin 250 TL'lik asgari ücreti 'müjde' olarak sunan Turan, "Asgari ücretlimizi de memurumuzu da işçimizi de emeklimizi de enflasyona karşı ezdirmemek için gereken adımları atmaya devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu süreci hep birlikte atlatacağız" diye konuştu. Zor günleri aşma sürecinde muhalefete de görevler düştüğünü savunan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HEM KILIÇDAROĞLU'NU HEM TÜSİAD'I HEDEF ALDI

"Kılıçdaroğlu'nun ibretlik görüşmesinden sonra sicili malum TÜSİAD açıklama yapıyor. Dün Türkiye'yi büyükelçilere şikayet eden Kılıçdaroğlu, bugün benzer bir mantıkla soluğu TÜSİAD'ın yanında alıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu arayışları, tamamen siyaset üretememesinin bir sonucudur.

İş dünyasının fikirleri, önerileri, elbette bizim için kıymetli. Ancak Türkiye, ne yaptığını bilen bir ülke. 'Denenmekte olan ekonomi programları' gibi ifadeleri doğru bulmuyoruz. Bu, ihracatta son 12 ayda yakalanan 221 milyar dolar seviyelerindeki başarılara da haksızlık. Eski Türkiye günlerini andıran açıklamalar kimseye yarar sağlamaz. Kimse Kılıçdaroğlu'nun ipiyle kuyuya inmesin. Göreceksiniz, bu süreci de aşacağız. Paradan para kazanan, zengini daha da zengin yapan bir sistem, birilerinin işine gelebilir; ama üreten, ihracatını ve istihdamını artıran bir ülke yarınlarımızı daha güçlü kılacak."

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Zor bir süreçten geçildiğini ve bunu inkar etmediklerini dile getiren Turan, "Döviz kurundan kaynaklı, salgından, kuraklıktan, dünyadaki emtia sıkıntısından kaynaklı, mesela araçlardaki çip krizi gibi sorunlardan dolayı fiyatlar artıyor. Üzülerek ifade ediyorum ki fırsatçılık ve stokçuluk yapanlar var. Tabii ki ekonomideki sorunların tek sebebi stokçuluk değil. Ancak bu konuyu denetim ve müeyyideden önce insani ve ahlaki bir konu olarak görüyoruz. Bu işini düzgün yapan esnafımıza, tacirlerimize, firmalarımıza da haksızlık" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Bülent Turan Ekonomik kriz