CHP'li Yurter Özcan, İsrail gelişmesini tarih vererek paylaştı: 'AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli'

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Türkiye'nin diplomatik ilişkilerini düşürdüğü İsrail'e heyet göndereceği bilgisini sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP'li Yurter Özcan, İsrail gelişmesini tarih vererek paylaştı: 'AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli'

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin dış ilişkileri ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı paylaştı.

"AKP BİZİ DAHA ÇOK DİNLEMELİ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika çağrılarına ve komşu ülkelerle barış yapılması gerektiği vurgusuna dikkat çeken Özcan, "Bana gelen bilgiye göre Şubat 2022’de Erdoğan başkanlığında bir heyet İsrail’e gidecek.Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu iktidara geldiğimizde Mısır, İsrail ve Suriye’ye Büyükelçi atayacağını ve ilişkileri onaracağını defalarca söylemişti. AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli." ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK BAĞLARIN DERECESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Türkiye'nin 2008-2009 İsrail-Gazze savaşını kınaması ve daha sonra yaşanan olaylar ile birlikte, İsrail ile arasındaki ilişkiler gerilmiş ve Mavi Marmara gemisine İsrail Özel Kuvvetleri'nin saldırısı nedeniyle 2010 yılında Türkiye elçisi ülkeden geri çekilmişti. 2 Eylül 2011’de Türkiye İsrail’le olan diplomatik bağlarının derecesini düşürmüştü.

Türkiye, Suriye diplomatik ilişkileri ise 2011 yıllında ülkede başlayan iç savaş sonrası askıya alınmıştı.

2013 yılında Mısır'da gerçekleşen askeri darbenin ardından ülke ile ilişkiler gerginleşmiş ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine düşürülmüştü.



CHP'li Yurter Özcan, İsrail gelişmesini tarih vererek paylaştı: 'AKP hükümeti bizi daha çok dinlemeli' - Resim : 1

Yurter Özcan

Etiketler
İsrail Türkiye Yurter Özcan