Babacan: Bütçe, göstermelik bir mesele haline geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın gündeminde; Meclis'te devam eden 2022 bütçesi görüşmeleri vardı.

Babacan: Bütçe, göstermelik bir mesele haline geldi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Meclis'teki bütçe görüşmelerinin sürdüğünü belirten Babacan, "Partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sistemi ile bütçe neredeyse göstermelik bir mesele haline geldi" dedi.

"Bütçenin Meclis'e Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından sunulması, demokratik ilkelere uygun değildir" diyen Babacan, "Halkın bütçesini, yani vergilerimizin nasıl harcanacağını, milletimiz tarafından seçilmeyen, atanmış bir kişinin sunması, halka hesap verme sorumluluğu olmayan bir kişinin sunması, demokrasinin temel ilkelerine aykırıdır" eleştirisinde bulundu. Bütçe görüşmelerinin iki senedir bu sistemle devam ettiğini söyleyen Babacan, "Ama alışmayacağız buna, her seferinde itirazımızı dillendireceğiz" dedi.

'MECLİS'E GELMEDEN HÜKÜMSÜZ HALE GELDİ'

"Bütçenin iki önemli amacı vardır" diyen Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birincisi, ekonomi politikalarına duyulan güveni arttırarak makroekonomik istikrarı sağlamaya çalışmak. İkincisi ise, ülkenin kaynaklarını doğru ve ihtiyaç duyulan alanlara ayırarak, ülkenin kalkınmasına, yoksulluğun giderilmesine ve gelir dağılımının iyileştirilmesine katkıda bulunmak. 2022 bütçesinde bunların ikisi de yok. Bütçenin dayandığı varsayımlar, daha Meclis'e sunulmadan hükümsüz hale geldi."

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi