Miting yaptığı alan Kılıçdaroğlu'na verilmeyen Erdoğan: Mersin'e biz de gittik, takip etse öğrenirdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miting yaptığı alan Kılıçdaroğlu'na verilmeyen Erdoğan: Mersin'e biz de gittik, takip etse öğrenirdi

Katar'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından ülkeye dönen Erdoğan, uçakta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın son aylarda aldığı faiz indirme kararının ardından dövizdeki önlenemez yükselişe ve TL'nin her geçen gün değer kaybetmesine rağmen ekonomiyi daha da güçlendireceklerini savunan Erdoğan, muhalefetin bunu anlamadığını söyledi. Erdoğan, "Bir yandan da yatırımla, üretimle, istihdamla ve ihracatla ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Ama tabi bunu anlamayan bir ana muhalefet var. İşte Meclis’teki konuşmasında Meclis’in kutlu diyebileceğim kürsüsünde ana muhalefetin başındaki adamın el kol hareketlerini izlediniz, gördünüz. Türkiye Cumhuriyeti’nde ana muhalefetin başındaki bir adamın yaptığı hareketlere bakın. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde böyle bir olay yaşandı mı? Bundan sonra da yaşanmaz herhalde. Bu, tam bir ibret vesikası." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "CHP’ye gönül veren tüm kardeşlerime de özellikle sesleniyorum, acaba böyle bir adama nereye kadar sabredeceksiniz? Yani ülkedeki iktidar partisine ve oraya gönül veren insanlara bu şekilde küfür eden bir ana muhalefetin başına nereye kadar sabredeceksiniz? Herhalde 2023’e kadar." ifadelerini kullandı.

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı'nın, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette sürekli seviye ve üslup daveti yapıyorken, böyle bir hareket yapıyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

Bir taraftan “helalleşmek” diyeceksin, öbür taraftan milletin Meclisinde bu edepsiz el kol hareketini yapabilme cüreti göstereceksin. Kim öğrettiyse buna bunları... Sen zaten kasetle geldin. Kasetle gelen bir adam olarak şimdi yerini bu şekilde mi koruyacaksın? Bu millet bu tür ahlaksızlara, böyle bir yolu “hadi yürü” demez. Ona başka türlü “yürü” der. O ne kadar böyle yaparsa yapsın, biz aynı dille ona cevap vermeyiz. Çünkü biz iktidar olarak, onun gibi edepsiz, ahlaksız bir yapıya, bir karaktere sahip değiliz.

MERSİN MİTİNGİ TARTIŞMASI

4 Aralık Mersin mitingi için CHP'nin istediği Cumhuriyet Meydanı verilmeyince, büyük miting Umut Meydanı'nda gerçekleşti. Eylül ayında toplu açılış için Cumhuriyet Meydanı'nı kullanan Erdoğan'ın mitingine 'kalabalık toplayamadığı' haberlere konu olmuştu. Aynı alanın Kılıçdaroğlu'na verilmemesinin arka planında 'karşılaştırma yapılmasının önüne geçmek' olduğu ileri sürülmüştü.

CHP'nin yaptığı miting alanında on binlerce kişi vardı ancak Erdoğan 'kalabalık toplanamadığını' iddia etti.

Aynı gün Siirt'te vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki ‘bize daha büyük alan verilseydi.' Topladığın kalabalık ortada, resmi rakamlar elimizde" demişti.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerini ti'ye alarak, “'Mersin mitinginden elimde rakamlar var’ demişsin Erdoğan. Allah’ını seversen doğru söyle, TÜİK’ten mi aldın?’’ sözleriyle yanıt vermişti.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: ÇOK ZAVALLI BU ADAM

Erdoğan, Akit TV Ankara Temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun, "Meydanların dili ne anlatıyor?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Meydanların dili bana “AK iktidar, ak günlere yürüyüşünü aynen devam ettirsin” diyor. Geçen gün çok rahatsız olmuş Bay Kemal. Biz Siirt’te köprü, baraj, fabrika ve diğer projelerin toplu açılış törenini yaptık. Siirt’teki o meydan yıllar önce bana cezaevi yolunu göstermişti. Biz oradan cezaevine yürümüştük. Fakat o gün baktım ki Siirt’te o meydan neredeyse iki katı dolu. Aynı anda bu beyefendi de Mersin’deydi. Ama tabi Siirt, Mersin’den daha kalabalıktı.

Oradan bize bir laf attı; “Herhalde bu rakamı TÜİK’ten aldı” dedi. Çok zavallı bu adam. TÜİK neyle uğraşır, Emniyet neyle uğraşır, bundan da haberi yok. Emniyet’ten aldığımız rakamlarla Siirt’teki katılımın Mersin’e göre daha yüksek olduğunu öğrenmiş olduk. Kıskanma, çalış senin de olur. Biz çalışıyoruz, bunun neticesinde de Siirt’te elhamdülillah meydanlar tıklım tıklım doluyor. Halbuki ondan öncekileri de takip etmiş olsa; Mersin’e biz de gittik, Mersin’de nasıl bir katılım olduğunu öğrenirdi. Ama tabi takip edemiyor zavallı. Aynı şekilde Adana’yı bir takip et bakalım, neredeydik, nasıl oldu…

Bundan sonraki süreçte de bunlar aynı şekilde evelallah devam ediyor, devam edecek. Hiç endişemiz yok. Meydanların dili şu anda çok çok olumlu bir şekilde gelişiyor. Bundan sonraki süreçte de böyle gelişecek. Yağmur, çamur demeden evelallah meydanlar bizimle hemhal oluyor, bizimle bütünleşiyor.

Etiketler
Mersin Katar Miting