Erdoğan: Yeni bir ekonomi modeliyle büyümeyi hayata geçirebiliriz

Boğaziçi Zirvesi’nin onursal açılış konuşmasına yazılı mesaj gönderen Erdoğan, "Sürdürülebilir büyümeyi ihracatla ve üretimle başaracağız" iddiasında bulundu.

Erdoğan: Yeni bir ekonomi modeliyle büyümeyi hayata geçirebiliriz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Zirvesi’nin onursal açılış konuşmasına yazılı bir mesaj gönderdi. 'Yeni bir ekonomi modelinden' söz eden Erdoğan, "İstihdam, üretim ve ihracat temelli yeni bir ekonomi modeliyle kalkınmayı, refahı, gelir adaletini ve sürdürülebilir büyümeyi daha iyi hayata geçireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs pandemisi sürecinde 'uluslararası toplumun iyi bir sınav veremediğini' söyleyen Erdoğan, "Türkiye olarak, bu anlayışla uzun bir süredir 'dünya beşten büyüktür” diyerek küresel sistemdeki adalet ve reform talebine dikkat çekiyoruz. Sadece eleştirmekle kalmıyor, 'daha adil bir dünya mümkün' inancıyla sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyoruz. Son dönemde ekonomide verdiğimiz mücadeleyi de bunun tamamlayıcı bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

'YENİ BİR EKONOMİ MODELİYLE BÜYÜMEYİ HAYATA GEÇİREBİLİRİZ'

Türk lirasının değersizleştiği ve halkın krize sürüklendiği bir dönemde 'yeni bir ekonomi modeli' ile kalkınmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Faize dayalı anlayış yerine yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelli yeni bir ekonomi modeliyle kalkınmayı, refahı, gelir adaletini ve sürdürülebilir büyümeyi daha iyi hayata geçireceğimize inanıyoruz. Gerek son 19 yılda altyapıya yaptığımız büyük yatırımlar, gerekse salgın sürecinin ülkemizin önünde açtığı fırsatlar, bu hedeflere ulaşma konusunda hiç olmadığı kadar bizi cesaretlendirmektedir. Küresel ölçekte önemli değişimlerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşen Zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."